-
+

Stormade kongressen – försöker dölja sina spår

Stormningen av Kapitolium i USA:s huvudstad Washington DC den 6 januari.
Stormningen av Kapitolium i USA:s huvudstad Washington DC den 6 januari.
USATT

Selfies, videoklipp och bilder i sociala medier. De som stormade den amerikanska kongressen dokumenterade händelsen noga – något som vissa av dem har haft anledning att ångra i efterhand.

Annons

Annons

Det finns gott om bilder och videoklipp från stormningen av Kapitolium den 6 januari. Flera av dem som anklagas för brott har försökt att sopa undan sina digitala fotspår och riskerar nu även att åtalas för att ha försökt att förstöra bevis, rapporterar CNN som har tagit del av dokument från FBI och justitiedepartementet.

Domstolshandlingar visar att FBI har gått igenom mobiler från flera av dem som står åtalade efter stormningen – men att telefonerna har varit tomma.

Hemma hos en person som står anklagad för flera brott fann FBI ett antal sönderslagna telefoner. Och i en annan mobil som FBI tittade igenom fanns varken bilder eller videor. Men när polisen undersökte raderade filer dök det upp tydliga bevis från vad som uppges vara insidan av Kapitolium.

I ett annat fall har den anklagade av sin syster uppmanats att rensa sin Facebooksida från bilder. I förhör har den anklagade uppgett att han tagit bort innehållet sedan det fått mycket uppmärksamhet.

Över 200 personer står åtalade för brott efter stormningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss