A-
A+

Storspel av Markström – höll nollan igen

Calgarys målvakt Jacob Markström blockerar ett skott från Pittsbrughs Drew O'Connor. Totalt blev det 45 räddningar för svensken i nattens match.
Calgarys målvakt Jacob Markström blockerar ett skott från Pittsbrughs Drew O'Connor. Totalt blev det 45 räddningar för svensken i nattens match.
IshockeyTT

Jacob Markström pepprades med 45 skott i Calgarys mål – utan att släppa in ett enda. Svensken hyllas för sitt imponerande spel som gav Calgary 4–0 borta mot Pittsburgh i nattens NHL-ishockey.

Det var helt galet, säger lagkamraten Johnny Gaudreau om några av Markströms räddningar.

Annons

Annons

Calgarys målvakt Jacob Markström är i storform i inledningen av årets NHL-säsong. 31-åringen har på tre matcher endast släppt in ett av de 107 skott som han har fått emot sig – en räddningsprocent på 99,1 procent.

Han har räddat vårt fläsk några gånger för mycket de senaste matcherna. Han är såklart en av de bästa målvakterna jag någonsin har spelat med, säger forwarden Johnny Gaudreau, som stod för Calgarys första mål i natt, på presskonferensen efter matchen.

Tränaren Darryl Sutter stämmer in i hyllningen.

Vår målvakt var enastående, svarar han på frågan vad som låg bakom segern.

"Ren tur"

Själv tonar en ödmjuk Markström ner sin insats och kallar de mest uppseendeväckande räddningarna för "ren tur", men han gläds åt segern och skickar beröm tillbaka till Johnny Gaudreau och resten av lagkamraterna.

Det är fantastiskt. Vi fick ett fantastiskt mål av Johnny och sedan försvarade vi oss bra resten av matchen. I tredje visste vi att vi var tvungna att spela på topp, och det gjorde vi och fick med oss några mål också, säger han.
Det var en laginsats, slår han fast.

Pittsburgh kan bara konstatera att deras ansträngningar var förgäves.

Man måste ge honom (Markström) kredd. Han gjorde många riktigt bra räddningar. Vi hade flera högkvalitativa chanser under hela matchen som vi inte lyckades förvalta, säger Pittsburghs tränare Mike Sullivan, skriver nhl.com.

Annons

Annons

Lindholm mållös

Markströms lagkamrat Elias Lindholm, som ligger uppe i delad topp i Calgarys skytteliga med sju mål, blev mållös i natt – men Calgarysvenskarna Oliver Kylington och Mikael Backlund höll sig framme och passade tillsammans fram till 2–0, som sattes av Blake Coleman i början av den tredje perioden.

Kylington fick även med sig en assist i framspelet till 3–0, knappt tio minuter senare. Lagkamraten Milan Lucic punkterade sedan matchen genom att på egen hand placera 4–0 strax därpå.

Calgary har nu en segersvit på fem matcher och leder NHL:s så kallade Pacific division strax före Edmonton. Pittsburgh, med Marcus Pettersson i försvaret, har vunnit tre och förlorat fyra av säsongens sju spelade matcher och ligger i mitten av Metropolitan division.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.