Straffar och rött kort sänkte Hammarby

Sirius besegrade Hammarby.
Sirius besegrade Hammarby.
FotbollTT

Muamer Tankovic blev klar för spel med Hammarby bara timmar före avspark borta mot Sirius men fick inte fira det nya kontraktet.

Sirius vände och vann i slutminuterna efter rött kort och två straffar.

Det är frustrerande. Det var inte så jag hade föreställt mig matchen. Jag hade sett framför mig att vi skulle vinna och ha mycket roligare än så här, säger Tankovic.

Annons

Annons

Hans kontrakt med Hammarby gick ut den sista juli men 25-åringen, som gjorde flest poäng i Allsvenskan förra säsongen, har fortsatt träna med Stockholmsklubben och har nu förlängt sitt kontrakt med två och ett halvt år.

Det var fler klubbar som lade fram erbjudanden men det kändes inte riktigt som att de hade något som var mycket bättre än vad Hammarby erbjuder mig och framför allt så skrev jag på för att få spela matcher, det är spela fotbollsmatcher som jag vill göra, säger Tankovic som även var i slutförhandling med en annan klubb.
Jag skulle ljuga om jag säger att det var klockrent att stanna (i Hammarby) för då hade jag skrivit på för länge sedan men det är såklart en helt annan situation nu. Coronatiden gör inte saken lättare om man säger så. Nu är jag kvar här säsongen ut till att börja med, sedan får man se hur läget är efter säsongen.

Började på bänken

Hammarbystjärnan inledde dock denna lördagseftermiddag på bänken mot Sirius.

Han kom in först i 75:e minuten efter att både ha fått se Hammarby ta ledningen i första halvlek och sedan rasa ihop efter paus. Eller som 0–1-skytten Paulinho summerade insatsen sista 45 minuterna:

Skit! Jag vet inte vad som händer. Vi fick en blackout bara. Andra delen av matchen spelar vi otroligt dåligt, säger brasilianaren uppgivet till TT.

Att Sirius ändrade taktik och flyttade upp en spelare från backlinjen till mittfälten för att få in mer fart och mer offensivt spel verkade ställa gästerna helt.

Och Muamer Tankovic suckar även han tungt när Hammarbys insats efter paus kommer på tal:

Det är inte så att de spelar någon extrem wowfotboll så att vi tvingas vara tillbakalutade utan vi bjöd in dem. Det var en konstig match.

Annons

Annons

Två straffar

När först Siriusmittfältaren Mohammed Saeid och kort därpå hans lagkamrat Elias Andersson dessutom drogs ner tydligt i straffområdet kunde Sirius vända matchen:

Saeid satte själv den första straffen till 1–1 och bara fem minuter senare klippte Stefano Vecchia med kraft in 2–1 från samma straffpunkt. Elias Andersson ökade sedan på till 3–1 på tilläggstid.

Mohammed Saeids straff var hans femte straffmål av fem möjliga. Det är Henrik Rydström såklart är tacksam för:

Herregud, Mo är kylig, vi litar blint på honom. Sedan fick Steffo (Stefano Vecchia) slå den andra straffen då den kom så tätt inpå och för att målvakten inte skulle få något övertag, säger Siriustränaren

TT: Hemligheten bakom Saeids straffsuccé?

Att han är väldigt lugn därute, han stressar inte upp sig, han vet att om han gör det han ska så har han ett övertag på målvakten. Straffar är 80 procent psykologi, hur man tänker och han har övertaget.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons