A-
A+

Stridsberg och Broberg på Stadsteatern i höst

Ensemblen i ”Roberts Broberg- och dalbana” som får premiär på Kulturhuset Stadsteatern i höst.
Ensemblen i ”Roberts Broberg- och dalbana” som får premiär på Kulturhuset Stadsteatern i höst.
TeaterTT

Nyskrivet av Sara Stridsberg, Michael Hanekes "Amour" som teater och en musikal om Robert Brobergs liv – så ser hösten ut på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Annons

Annons

Philip Zandén och Liv Mjönes i ”Förbannelsen”, en nyskriven pjäs av Sara Stridsberg.
Philip Zandén och Liv Mjönes i ”Förbannelsen”, en nyskriven pjäs av Sara Stridsberg.

Den folkkäre artisten Robert Broberg uppmärksammas i en av höstens stora satsningar när Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm slår upp sina dörrar igen, efter både reparationer och pandemitider. I den nyskrivna musikföreställningen "Roberts Broberg-och-dalbana" gestaltar fem skådespelare hans liv, och tolkar hans musik.

"Robert Broberg var en unik artist och underhållare som många av oss har en relation till. Och hans liv var verkligen en berg- och dalbana som pendlade mellan eufori och mörker. Därför är det både utmanande och väldigt spännande att få göra denna iscensättning", säger Jonna Nordenskiöld som har skrivit och regisserat pjäsen, i ett pressmeddelande.

Nyskrivet blir det också med Sara Stridsbergs pjäs "Förbannelsen", där två systrar och deras far har olika bilder av sin gemensamma historia. Asta August, som är aktuell i filmen "Bränn alla mina brev", gör här sin första roll på teatern, tillsammans med Philip Zandén och Liv Mjönes.

Mer relationer blir det när Michael Hanekes "Amour" för första gången anpassas till teatern, i regi av Kjersti Horn. Filmen belönades med Guldpalmen i Cannes 2012, och kretsar kring vad som händer med ett kärlekspar när frun plötsligt drabbas av en stroke.

Eirik Stubø återvänder också till Stadsteatern – och i hans tappning av Lars Noréns "Tiden är vårt hem" skildras relationerna mellan syskon och barndomsvänner, när de återses i Skåne efter flera år. I rollerna syns till exempel Rebecka Hemse, Johannes Bah Kuhnke och Magnus Krepper.

Biljetter till höstens nya uppsättningar släpps den 31 augusti.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!