A-
A+

Stridsvagnsnörd publicerade hemliga dokument

Realistisk eller inte? Det diskuteras friskt bland 'War thunder'-spelare.
Realistisk eller inte? Det diskuteras friskt bland "War thunder"-spelare.
SpelTT

Spelare av krigsspelet "War thunder" lade ut potentiellt hemligstämplade dokument för att bevisa att hen hade rätt.

Annons

Annons

Skaparna av gratisspelet "War thunder" säger sig sträva efter att göra spelets fordon så verklighetstrogna som möjligt. Hur väl de lyckas är något som diskuterats friskt bland spelets användare på olika forum, där det i bland kan gå hätskt till.

Nyligen diskuterade några användare hur snabbt kanontornet på den franska stridsvagnen Leclerc egentligen kan snurra. En av användarna valde då att publicera dokument för att bevisa att hen hade rätt, rapporterar PC Gamer.

Problemet: Det rörde sig om potentiellt hemligstämplade uppgifter, och forumadministratörerna tog efter några timmar bort dokumenten.

"Grabbar, det är inte roligt att läcka hemligstämplade dokument av modern utrustning och utsätta många som arbetar dagligen med fordonen för fara", skrev en moderator i tråden.

Det är inte första gången som spelare till det populära onlinespelet läcker handlingar. Så sent som i somras lade en spelare ut vad som beskrivs som utdrag ur en hemlighetsstämplad instruktionsmanual på den brittiska Challenger 2-stridsvagnen, för att få skaparna att ändra vissa detaljer på fordonet, enligt UK Defence Journal.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.