Student mejlbombade universitet – stängs av

Studenten som stängs av anmäler rektorn vid Lunds universitet för ärekränkning. Arkivbild.
Studenten som stängs av anmäler rektorn vid Lunds universitet för ärekränkning. Arkivbild.
UtbildningTT

Från diskussioner om muslimer, invandring och våldtäkter – till anklagelser om hur studenten diskrimineras av universitetets examinatorer för att han är en svensk man. Nu stängs en manlig student av efter att ha mejlbombat kvinnliga anställda på nationalekonomiska institutionen, rapporterar Sydsvenskan.

Annons

Annons

I massmejl till en ett större antal personer anklagar han även den kvinnliga personalen för att vara inkompetent, samt argumenterar för att våld mot kvinnor är rätt.

Mejlandet påbörjades förra hösten, och har lett fram till att studenten polisanmälts av Lunds universitets säkerhetsavdelning. Tilltaget betraktas som ett arbetsmiljöproblem, och studenten har även anmälts till disciplinnämnden på grund av trakasserier och störande av verksamheten.

Mannen kan dock inte fällas för sexuella trakasserier enligt lagens mening på grund av att anmälan inte visat exakt vilka personer som kränkts, enligt nämnden – som även konstaterar att studenten inte förstår att beteendet är kränkande. Däremot fälls studenten för att ha stört verksamheten, vilket leder till att han stängs av från all undervisning under oktober.

Studenten har å sin sida stämt rektorn vid Lunds universitet för ärekränkning.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons