A-
A+

Studentfixare toppar Svarta listan

I pandemin har mycket studentfirande ställts in. Arkivbild.
I pandemin har mycket studentfirande ställts in. Arkivbild.
EkonomiTT

Inställda evenemang och resor utan att få pengarna tillbaka. Tidningen Råd & Röns så kallade Svarta lista har blivit längre och mer omfattande under pandemin.

Annons

Annons

Rekordmånga företag har i coronakrisens spår valt att inte följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer, vilket är kriteriet för att hamna på Råd & Röns Svarta lista. Både antalet nya företag och antal ärenden är ovanligt många.

Normalt sett brukar flygbolagen toppa listan. Det gör de inte nu, även om de fortsatt har sin beskärda del. För flest nya ärenden står flera olika evenemangsbolag, som teatrar och anordnare av studentfestligheter. Många av tvisterna som ARN behandlat handlar om inställda evenemang där nämnden ansett att kunden ska få ersättning i någon form.

Företaget med flest nya ärenden på listan är Fun Cruises som ordnar kryssningar för studenter. Tvåa kommer 2 Entertain, som sätter upp teatrar och olika shower. Trea på den mindre smickrande listan finns Svea Student/Nordic Studentevent som bland annat förmedlar studentflak.

Därefter kommer flygbolagen Ryanair och Bravofly.

Totalt är de svartlistade företagen skyldiga sina konsumenter sex miljoner kronor, enligt ARN:s rekommendationer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!