Succé i återkomsten – slog gamla laget

Kevin Durant, Brooklyn, är tillbaka på basketplanen efter ett och ett halvt års skadefrånvaro.
Kevin Durant, Brooklyn, är tillbaka på basketplanen efter ett och ett halvt års skadefrånvaro.
BasketTT-AFP-Reuters

561 dagar efter hälseneskadan var basketstjärnan Kevin Durant tillbaka i spel igen.

Han ledde Brooklyn till seger i NBA-premiären mot sin gamla klubb Golden State.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den andra premiärmatchen, Los Angeles-derbyt mellan Clippers och Lakers, inleddes med att LA Lakers fick sina ringar efter titeln den senaste säsongen. Men i matchen visade Lakers inga mästartakter. Clippers vann med 116–109.

Det var konstigt i alla aspekter. Att fira ett historiskt ögonblick med laget utan familj, vänner och fans, det är bara en konstig dag, säger Lakers-stjärnan LeBron James.

Det är bara drygt två månader sedan LeBron James och Los Angeles Lakers vann den udda NBA-finalen i karantänbubblan i Orlando i Florida, efter det att säsongen avbrutits i mars och återupptagits i juli.

Det var därmed ett rekordkort uppehåll som spelarna hade i bagaget när uppkastet för säsongen 2020-2021 skedde under onsdagsnatten, svensk tid.

Stjärnduon glänste

För Kevin Durant har uppehållet i stället blivit rekordlångt. Han har inte spelat någon NBA-match sedan den femte finalmatchen i juni 2019 mot Toronto då han slet av hälsenan.

Strax därefter lämnade han Golden State, som free agent, för Brooklyn. Även Kyrie Irving kom då till New York-laget som free agent. Han spelade sparsamt under den förra säsongen på grund av en axelskada.

I årets premiär glänste stjärnduon i sin första match tillsammans. Irving svarade för 26 poäng och Durant för 22 när Brooklyn krossade Golden State med 125–99. Durant inledde matchen med tio snabba poäng som gav Brooklyn en 18–8-ledning över hans gamla lag.

Det kändes bra. Jag gjorde inget annorlunda. I försäsongsmatcherna hade jag samma energi. Det är skönt att det blev en seger, säger Durant.

Det tyckte säkert också Brooklyns nye tränare, den gamla storspelaren Steve Nash.

Annons

Annons

George poängbäst

I Los Angeles verkade det som att mästarlaget hade svårt att lämna triumfen förra säsongen och fokusera på den nya. Clippers var i förarsätet hela matchen.

Paul George svarade för 33 poäng, varav 26 i den andra halvleken. Storstjärnan LeBron James blev poängbäst i Lakers med 22.

Det var första matchen, ett första test för laget. Vi har bara varit tillsammans hela gruppen i nio dagar, säger James.

NBA-säsongen har kortats från 82 till 72 matcher och ligan har infört flera åtgärder för att stoppa spridningen av covid-19. Bland annat har spelschemat anpassats för att minska resandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons