A-
A+

Succétränaren Eidevall förlänger med Arsenal

Jonas Eidevall fortsätter i Arsenal. Han har skrivit ett nytt kontrakt. Arkivbild.
Jonas Eidevall fortsätter i Arsenal. Han har skrivit ett nytt kontrakt. Arkivbild.
FotbollTT

Succésäsongen kan sluta i ett ligaguld när Super League avgörs på söndag.

Men oavsett hur det går:

Jonas Eidevall, 39, fortsätter som tränare för Arsenals damer i minst två säsonger till.

Annons

Annons

Svensken skrev i dag på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2024. Samtidigt förlängde herrlagets manager, spanjoren Mikel Arteta, sitt kontrakt till och med säsongen 2024–2025.

Eidevall kom till Arsenal från Rosengård förra sommaren. Under säsongen har han gjort klubben till en utmanare in i det sista om ligatiteln. Inför helgens sista omgång är Arsenal en poäng bakom Chelsea.

"En klubb jag älskar"

Matcherna som avgör dramat – och vilka svenskar som får fira som mästare:

Chelsea–Manchester United och West Ham–Arsenal.

"Det är fantastiskt. Det gör att jag kan fortsätta arbeta för en klubb som jag älskar så mycket och vara med människor som jag verkligen, verkligen gillar och som jag kan åstadkomma saker tillsammans med. Jag ser verkligen fram emot det arbetet." säger Eidevall till Arsenals hemsida.

Josh Kroenke, son till klubbägaren Stan Kroenke, säger att klubben har stort förtroende för Arteta och Eidevall.

"Min pappa och jag är glada över att ha förlängt både Mikels och Jonas kontrakt. Det ger stabilitet och tydlighet och hjälper oss alla att tillsammans gå framåt på ett effektivt sätt."

Annons

Annons

Bara en ligaförlust

"Jonas har fått en fantastisk start på sin karriär i England. Han har gjort ett fantastiskt jobb med laget och vi är med i kampen om titeln till sista omgången. Vi är övertygade om att han kommer att fortsätta utveckla laget under de kommande åren."

Arsenals herrar fajtas med främst Tottenham om att ta fjärdeplatsen i Premier League och kvalificera sig till Champions League till hösten.

Eidevalls damer, som sämst kan komma tvåa i Super League, har redan säkrat en kvalplats till Champions League. På 21 ligamatcher har Arsenal blott förlorat en match.

I laget spelar landslagsanfallaren Stina Blackstenius. Trion Zecira Musovic, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson spelar för Chelsea.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.