Sunderland på väg få ny ung ägare

Spelare och supportrar jublar efter ett Sunderlandmål 2011. Nu kan klubben få en ny ägare.
Spelare och supportrar jublar efter ett Sunderlandmål 2011. Nu kan klubben få en ny ägare.
FotbollTT

Den anrika engelska fotbollsklubben Sunderland är på väg att få ny ägare. Det är nu upp till den engelska fotbollsligan att godkänna 22-årige Kyril Louis-Dreyfus som ny ägare.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den 22-årige miljardärsonen Kyril Louis-Dreyfus intresse för att ta över Sunderland har varit känt sedan tidigare. Det var därför ingen överraskning att klubben på julaftonen på sin hemsida skrev att ägaren Stewart Donald har kommit överens med Louis-Dreyfus om ett övertagande.

Sunderland uppger att affären kan bli klar när eller om den engelska fotbollsligan, EFL, godkänner den. Ett beslut väntas tidigast i mitten av januari.

"Från de första mötena med Kyril, hans familj och rådgivare har jag varit mycket imponerad av den kunskap och förståelse som de har samlat på sig under en lång tid som ägare av stora klubbar i Belgien och Frankrike", skriver Donald på hemsidan.

Kyril Louis-Dreyfus är son till den franske miljardären Robert Louis-Dreyfus – själv arvtagare till konglomeratet Louis-Dreyfus Group – som avled 2009 och förutom företagsledare var största ägare i franska Olympique Marseille och delägare i belgiska Standard Liège.

Sunderland AFC bildades 1879 och har vunnit engelska högstaligan sex gånger. Senast var dock säsongen 1935-36. Senaste stora framgången var segern i FA-cupen 1973.

Våren 2017 åkte klubben ur Premier League och året därefter även Championship. Laget ligger just nu elva i tredjedivisionen, League One. Störst uppmärksamhet på senare år har klubben fått genom Netflix-serien "Sunderland 'til I die".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons