A-
A+

Sundling närmar sig comeback

Jonna Sundling skadade ena handen i ett fall i Gällivare i november. Arkivbild.
Jonna Sundling skadade ena handen i ett fall i Gällivare i november. Arkivbild.
SkidorTT

Sprintvärldsmästaren Jonna Sundling närmar sig comeback efter sin tumskada.

Hon tränar nu med båda händerna och landslagstränaren Magnus Ingesson är hemlighetsfull när han får frågan om hon är tillbaka redan till helgens världscuptävlingar i Dresden.

Jag kommer inte att kommentera det, säger han.

Annons

Annons

Det var i samband med Sverigepremiären i Gällivare i mitten av november som det redan OS-uttagna svenska sprinthoppet föll och skadade ett ligament i ena tummen så illa att hon tvingades gipsa handen.

Sedan dess har Jonna Sundling åkt skidor med bara en hand, tills förra veckan då hon åter började använda båda armarna. Samtidigt är det viktigt för Sundling att skapa en tävlingsplan inför OS.

Det är viktigt för henne att få börja tävla igen, få rutin och känna sig trygg med tummen. Varje tävling innebär en erfarenhet i tävlingssituationer kvinna mot kvinna, tajt åkning och att ta rätt beslut. Då är det bra att få race, säger landslagstränaren Magnus Ingesson.

Viktiga tävlingar

Men tävlingstillfällena före OS blir allt färre. Magnus Ingesson säger att Sundling definitivt inte kommer att åka sprintarna i Tour de Ski. Viktiga tävlingar blir i stället sprintloppet i Skandinaviska cupen i Falun den 7 januari samt världscupsprinten i franska Les Rousses den 14 januari.

Redan kommande helg avgörs också en världscupsprint i Dresden. Det finns en plats kvar i det svenska lag som till stora delar presenterades på måndagen.

TT: Är Jonna Sundling aktuell för den platsen till Dresden?

Jag kommer inte att kommentera det, säger Magnus Ingesson.

Annons

Annons

Smärtfri

Däremot rapporterar han att det går framåt med Sundlings träning.

Hon har inte ont i åkningen, men känner mer obehag med stavremmen. Där är vi inte riktigt i hamn. Vi provar oss fram för att hitta lösningar så att hon inte får mer känning, säger Ingesson och fortsätter:
Sedan finns alltid hennes rädsla där kring vad som händer om hon ramlar. Kan det (skadan) gå upp?
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.