-
+

Superduon Wanne och Pellas: "Funkat skitbra"

Hampus Wanne jublar efter ett av många VM-mål.
Hampus Wanne jublar efter ett av många VM-mål.
HandbollTT

En stekhet svensk vänstersexa kan bli nyckeln i VM-semifinalen mot Frankrike.

Hampus Wanne eller Lucas Pellas?

Det är inte så noga.

Annons

Annons

Glenn Solberg har inte mixtrat särskilt mycket med den svenska startuppställningen i VM, men redan från start lät förbundskaptenen Hampus Wanne och Lucas Pellas samsas om förtroendet som vänstersexa.

Det har fallit väl ut.

I Sveriges interna skytteliga i handbolls-VM ligger de etta och tvåa, Wanne med 37 mål och Pellas med 28. Delvis beror det på att duon samsas om straffskyttet, men även om man skalar bort sjumetersskotten är de etta respektive trea av de blågula målskyttarna.

Trots att göteborgaren Wanne och stockholmaren Pellas – som gör första mästerskapet tillsammans – aldrig kan vara på planen samtidigt.

Det har funkat skitbra, vi har båda gjort väldigt många mål. Vi ger varandra mycket tips när den andra spelar och det har man sett att det funkar för oss båda, säger Hampus Wanne.

Lucas Pellas:

Det är också en trygghet som spelare, att veta att om man har en sämre match så kan den andre killen komma in och göra det bra. Det är en superskön trygghet att ha.

"Inte hänga läpp"

Och även om Pellas har varit Sveriges bäste målskytt i två raka matcher kan han inte räkna med att få starta fredagskvällens semi mot Frankrike i Kairo.

Om Wanne gör tio mål på tio avslut i morgon och jag sitter på bänken hela matchen och vi vinner – då kommer jag absolut inte sitta och hänga läpp för det, utan vara glad, säger 25-åringen.

Hampus Wanne:

Det är väldigt nyttigt att vi växeldrar, det är matcher varannan dag och en total urladdning. En anledning till att de bästa lagen går långt är att de har flera bra spelare på varje position.
Så det har varit bra för oss båda och definitivt en nyckel, ett VM blir så mycket mer intensivt än när man spelar i klubblaget. Titta på Qatar mot oss, man såg att deras två toppspelare (Frankis Marzo och Rafael Capote) var helt slutkörda efter att ha spelat 60 minuter i varje match.

Annons

Annons

"En dröm"

Hampus Wanne och Lucas Pellas låter verkligen som två drömspelare i det blågula bygget skapat av Glenn Solberg, som ofta predikar vikten av att laget ska gå före jaget. Därför är inte norrmannens kommentar om de kvicka kantspringarna, som båda är otroligt viktiga i det framgångsrika svenska kontringsspelet, särskilt överraskande:

Det är en dröm att ha två så bra spelare, som funkar så bra tillsammans. De har blivit bättre och bättre tillsammans och är verkligen ett kantteam som jobbar för varandra.

Mot Frankrike väntar det klart tuffaste testet hittills för Blågult och succéduon på vänsterkanten.

Alla vet vad det handlar om: Frankrike är en stormakt och har varit det i många år, med världsstjärnor på exakt varje position. All press är helt klart på Frankrike, förhoppningsvis kan vi spela avslappnat, säger Hampus Wanne.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss