A-
A+

Supertalangen: "Börjat tänka på att byta klubb"

Hanna Bennison under en av fotbollslandslagets träningar i Kalmar.
Hanna Bennison under en av fotbollslandslagets träningar i Kalmar.
FotbollTT

Att sitta fast på bänken är inget för en av Sveriges största fotbollstalanger.

Och i längden kan situationen i Rosengård bli ohållbar, erkänner en OS-drömmande Hanna Bennison.

Det är klart att man börjar tänka lite på att kanske göra ett klubbyte, säger 18-åringen, som följs av klubbar i flera europeiska toppligor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Hennes potential är odiskutabel, men konkurrensen i Sveriges just nu bästa fotbollsklubb är mördande.

Mittfältstrion Caroline Seger, Jelena Cankovic och finländska nyförvärvet Ria Öling har fungerat klockrent hittills, och inte lämnat någon plats till Bennison i startelvan.

Tar studenten

En frustrerande tillvaro för den 18-åriga talangen, som gjorde A-landslagsdebut redan 2019 och som spås en stor fotbollsframtid. Och ingen optimal förberedelse inför det pågående landslagslägret i Kalmar, det sista inför presentationen av OS-truppen den 22 juni.

Det är klart att det är tufft, jag har inte fått spela så mycket. Så det blir lite skillnad när man kommer hit och alla andra är vana vid ett matchtempo, som jag inte riktigt är. Det blir lite tufft, men jag tycker ändå att det känns ganska bra. Jag känner mig i bra form i alla fall, säger Hanna Bennison.

Hon står inför en viktig vecka, en späckad vecka. Förutom landskamperna mot Norge (torsdag) och Australien (tisdag) ska hon också klämma in att ta studenten (fredag).

Annons

Annons

Kontrakt över 2022

Och om Bennison ska bli uttagen till OS krävs förmodligen att hon visar framfötterna i någon av de två landskamperna. Det är bara 16 utespelare (plus tre reserver) som får följa med till Tokyo, och den begränsade speltiden under våren talar inte till hennes fördel.

Det är klart att man börjar tänka lite, speciellt när man inte får spela. Då syns man inte lika mycket, så det är klart att det påverkar en. Och då tänker man på OS också, för det är dit man vill.
Men en liten chans finns det väl i alla fall.

Kontraktet med Rosengård går ut först efter nästa säsong. Men redan nu börjar det klia i benen på Hanna Bennison, som på Malmöklubbens avbytarbänk blivit allt mer sugen på en utlandsflytt.

Det har varit tufft nu. Så det är klart att man börjar tänka lite på att kanske göra ett klubbyte. Det känns ändå som att det viktigaste är att man får speltid, och just nu får jag inte det i Rosengård.

På Evertons radar

Intressenter saknas inte.

Sajten Goal utsåg tidigare i år Bennison till världens bästa fotbollstalang, och en sådan vill de flesta klubbar roffa åt sig. En som nämnts är engelska Everton, femma i Super League den gångna säsongen.

Det är en av klubbarna som hört av sig och visat intresse. Men inget mer än så, säger Hanna Bennison, och lägger till att det är ett antal utländska klubbar, från bland annat Tyskland och England, som har hört sig för.

Drömklubben är annars Barcelona. Men en flytt till de spanska Champions League-mästarna är ingen bra idé i dagsläget – även om intresset skulle finnas.

Nej precis, det går nog inte att gå dit direkt. Det viktigaste är nog att jag får spela, och att det är en klubb med bra tränare och en bra miljö att vara i, så att man utvecklas. Vilken det blir, det får vi se.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss