A-
A+

Supertalangen köpte golfklubbor för NHL-bonusen

'Calle sänder signaler hela tiden att oavsett nivå så är han mogen uppgiften', säger förbundskapten Sam Hallam om målvaktskometen Carl Lindbom.
"Calle sänder signaler hela tiden att oavsett nivå så är han mogen uppgiften", säger förbundskapten Sam Hallam om målvaktskometen Carl Lindbom.
IshockeyTT

Inte ens två månader har gått sedan första SHL-matchen – nu debuterar stjärnskottet Carl Lindbom i Tre Kronor.

Det är en dröm för alla att representera sitt landslag. Det är sjukt coolt, säger den 20-årige Färjestadsmålvakten.

Förbundskaptenen Sam Hallam lämnade beskedet efter onsdagens träning i Vida arena.

Skellefteås Linus Söderström får vänta ett tag till på sin debut och Carl Lindbom vaktar kassen för Tre Kronor i torsdagens möte med Tjeckien i Karjalaturneringen.

Mindre än två månader efter sin SHL-debut.

Calle sänder signaler hela tiden att oavsett nivå så är han mogen uppgiften, säger Hallam.

Lindbom har tagit SHL med storm. Förra säsongen gjorde han jättesuccé i juniorlandslaget och Djurgården – den här hösten har han fortsatt på samma sätt ett snäpp högre.

"Vill spela bra för folket"

Nu kommer nästa steg – och han räknar med fjärilar i magen.

Det kommer säkert att vara lite nervöst som alltid innan match. Man vill spela bra för folket där hemma. På samma gång gäller det bara att njuta. Den här chansen kommer inte så ofta och det är en dröm för alla att representera sitt landslag. Jag kommer att försöka njuta, slappna av och spela mitt spel, säger han.

Lindboms spel hittills har imponerat stort. Han har vaktat målet i tio av seriesuveränen Färjestads 16 matcher och är tvåa i målvaktsligan med en räddningsprocent på 93,72.

Det har stämt bra med nästan allting. Jag är nöjd över mitt eget spel och vi har ett grymt bra lag och en sjukt bra organisation. Det är bara att kolla, vi har fem lirare med här, säger han.

Skippade porschen

TT: Vad har varit största förändringen?

Trafiken framför mål. Det går lite snabbare överlag, men speciellt trafiken. Det är sjukt mycket trafik framför mål och killarna är superduktiga på att knacka ned puckar och styra, säger han.

Lindbom har tillsammans med Färjestads målvaktstränare Maciej Szwoch jobbat mycket med att bli mer rörlig på skridskorna.

Eftersom det går snabbare så gäller det att man jobbar med sin åkning och att man försöker hålla sig på fötter och inte sjunker ned för tidigt. Det jobbar jag och "Masken" mycket med, säger han.

Lindbom skrev NHL-kontrakt med Stanley Cup-mästaren Vegas redan i somras och är utlånad till Färjestad.

Så vad gör en 20-åring när han skrivit NHL-kontrakt? Köper en porsche för sign-on-bonusen?

Hehe, jag älskar bilar, men jag försöker vara lite smart med pengarna. Det hade varit dumt att bränna det mesta av vad man fick då utan det roligaste jag köpte var nya golfklubbor, berättar han.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.