A-
A+

"Surrealistiskt se Will Smith som min pappa"

Serena och Venus Williams uppskattar filmen 'King Richard' som skildrar hur systrarnas pappa uppmuntrar dem att ta till vara på tennisbegåvningen. Arkivbild.
Serena och Venus Williams uppskattar filmen "King Richard" som skildrar hur systrarnas pappa uppmuntrar dem att ta till vara på tennisbegåvningen. Arkivbild.
FilmTT

I flera decennier har systrarna Venus och Serena Williams dominerat tennissporten. Nu kommer filmen om hur de pushades att ta vara på sin uppenbara tennisbegåvning av sin pappa Richard – som spelas av Will Smith.

Annons

Annons

Will Smith spelar systrarna Serena och Venus Williams pappa Richard i 'King Richard'. Pressbild.
Will Smith spelar systrarna Serena och Venus Williams pappa Richard i "King Richard". Pressbild.
Will Smith är också aktuell med självbiografin 'Will' där han bland annat skildrar sin egen komplicerade relation till sin pappa. Arkivbild.
Will Smith är också aktuell med självbiografin "Will" där han bland annat skildrar sin egen komplicerade relation till sin pappa. Arkivbild.
Det familjen gjorde var en gemensam resa. Det handlade inte om att någon hela tiden sade ”jag har alltid rätt”, säger Will Smith när han tillsammans med systrarna Williams möter pressen under en digital intervju.

"King Richard" handlar om de år då Richard Williams med ett oerhört driv får sina tonåriga döttrar att bli bättre och bättre och genom detta få bättre och bättre tränare. Filmen slutar med den då 14-åriga Venus första match som proffs.

"Brände in i mitt hjärta"

Will Smith har själv starka minnen av Venus Williams tidiga karriär.

Jag minns en tv-intervju där en reporter sade något dumt till Venus och hur Richard blev förbannad och sade ifrån. Och jag minns hur Venus såg ut då, och den där blicken brände in i mitt hjärta. För jag ville att min dotter skulle se på mig på det där sättet. Så självsäker, säger Will Smith och hävdar att han "nästan blev kär" i Richard Williams i det ögonblicket.
Jag kom omedelbart ihåg det när jag blev erbjuden rollen: En pappa som försvarar sin dotter. När Richard pushade dem handlade det också om den eld de själva hade i sig.

Annons

Annons

"Mina ögon tårades"

Vid presskonferensen flankeras Will Smith av Venus och Serena Williams, som i filmen spelas av Demi Singleton och Saniyya Sidney.

Den kändes väldigt autentisk. Väldigt känslosam, mina ögon tårades. Jag hoppas att publiken ska uppskatta budskapet om att allt är möjligt, att man alltid ska tro på sig själv, att man inte ska tvivla och att man som en familj som håller ihop kam åstadkomma allt, säger Venus Williams.

Hennes syster Serena fyller i:

Det var helt surrealistiskt att se Will Smith som min pappa. Det lyfte allt till en ny nivå. Man ska tro på sig själv. Man får inte vara rädd för att sätta höga mål.

"King Richard" har biopremiär den 19 november och visas också på HBO Max.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.