A-
A+

Svaga genrep för Blåvitt och Elfsborg

Göteborgs Sebastian Eriksson konstaterade att laget kom tillbaka starkt efter underläget mot Värnamo. Arkivbild.
Göteborgs Sebastian Eriksson konstaterade att laget kom tillbaka starkt efter underläget mot Värnamo. Arkivbild.
FotbollTT

IFK Göteborg var illa ute i genrepet inför den allsvenska premiären när man låg under med 1–3 mot superettalaget Värnamo. Men efter en stark sista halvtimme ordnade laget åtminstone oavgjort.

Annons

Annons

Värnamo, som dessutom är nykomlingar i superettan, var effektiva och tog ledningen mot IFK Göteborg. Blåvitt kunde snart kvittera, men Värnamo fortsatte att ta vara på sina chanser och i början av den andra halvleken stod det 3–1 till det gästande superettagänget.

Då började till slut spelet att klaffa för skadedrabbade Göteborg, där Kevin Yakob glänste och gjorde sitt andra mål för dagen till 2–3. Han spelade också fram till 3–3 av Alhassan Yusuf.

Trots det svaga resultatet var Blåvitts Sebastian Eriksson inte oroad inför premiären mot Örebro nästa helg.

Ett klassiskt genrep. En ganska svängig match, vi är ganska sårbara i vår press som inte riktigt sitter och Värnamo var effektiva. Vi kämpar oss tillbaka och förlorar inte, det känns ändå skönt. Men jag har aldrig varit med om att ett genrep varit helt perfekt, säger han i intervjun med Discovery+.

Elfsborg fick också ett tufft genrep mot den allsvenska nykomlingen Halmstad. Marcus Antonsson, inlånad till Halmstad från Malmö FF, gjorde matchens enda mål – anfallarens första sedan han ånyo iklätt sig HBK-tröjan.

Desto tyngre för det segrande laget: två spelare, Mikael Boman och Emil Tot Wikström, klev av planen med befarade knäskador, skriver Hallandsposten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!