Svahn enig i kritiken mot Fis

Linn Svahn. Arkivbild.
Linn Svahn. Arkivbild.
SkidorTT

Skidskytten Sebastian Samuelsson menar att längdskidåkarnas internationella förbund (Fis) inte tar ansvar under den pågående pandemin sett till hur de planerat världscupsäsongen.

Och han får delvis stöd från längdåkaren Linn Svahn.

Annons

Annons

Jag tror inte att de (Fis) kommer att kunna behålla det programmet och om de gör det så känns det oansvarigt, om jag ska vara helt ärlig. Där har IBU varit mycket, mycket smartare, sade Samuelsson för ett par dagar sedan i en intervju med TT.

Nu får han medhåll av sprintstjärnan Linn Svahn.

Jag har ju hört och sett alla som har kommenterat Fis beslut att följa ursprungsplanen, och jag kan delvis hålla med i kritiken. Nu har vi ju haft ett ypperligt tillfälle att försöka förändra Fis upplägg med att vara runt på en massa olika orter under en väldigt kort tid, och det kommer ju vara stor belastning och en väldigt stor apparat för att få det att fungera, säger hon till SVT , och fortsätter:
Jag tror ju på att man ska försöka minska resandet, att man ska befinna sig i ett land en längre tid och köra mer ”blocktävlingar”.

Det internationella skidskytteförbundet (IBU) har valt att coronaanpassa tävlingsprogrammet och dragit ner på resandet. Före jul har exempelvis fyra planerade tävlingsorter minskats till två – samtidigt som längdåkarna gör gör olika olika stopp före jul.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons