-
+

Svahn krönte superhelgen med sprintseger

Linn Svahn vann i Falun.
Linn Svahn vann i Falun.
LängdskidorTT

Linn Svahn dominerade världscupen i Falun.

Efter att ha vunnit masstarten i lördags smällde hon till med en ny seger i sprint.

Med sig på pallen fick hon Jonna Sundling som blev trea.

Annons

Annons

Det har varit en superhelg i Falun för Linn Svahn som vann för andra dagen i rad.

Den svenska sprintspecialisten levererade från starten av söndagen och var en av tre svenskor som tog sig till sprintfinalen.

Spurtstrid

Svahn fick en bra start och kunde lägga sig i sitt favoritläge, som tvåa nerför det sista krönet, och på upploppet kunde hon vinna efter en spurtstrid mot slovenskan Anamarija Lampic och Jonna Sundling.

Den är som en final ska vara. Det är tajt och jag tycker att nivån på damsprinten är väldigt hög just nu. Det blir en upploppsstrid och ännu en gång är jag och Jonna på pallen i finalen. Det känns som att vi är i ruta mot vad som komma skall, säger Svahn.

Hon känner att hon bemästrade det taktiska under dagen.

Vissa saker känns som att det sitter i ryggraden och vissa saker känns som att antingen har man det eller inte. Det taktiska spelet känns som min grej. Som på fotbollsplanen, har man spelförmåga eller har man det inte.

TT: Är du skidåkningens Zlatan?

Nej, det skulle jag inte säga att jag är, säger hon med ett skratt.

Jonna Sundling stod för en stark avslutning och var nära att ta sig förbi Lampic. Det klarade hon inte men hon gjorde Svahn sällskap på pallen som trea. Johanna Hagström imponerade och blev fyra.

Annons

Annons

Tungt för Dahlqvist

En som hade en tråkigare dag än sina landslagskollegor var Maja Dahlqvist. Hon åkte ut redan i kvalet efter ett fall och var rejält förbannad efteråt.

Det är inga fina ord som kommer ur varken munnen eller huvudet. Man blir förbannad på sig själv och vill bara köra om, säger hon.

TT: Vad gör du nu?

Det blir ut och köra intervaller.

TT: Får man ur sig eländet då?

Jag vet inte. Jag hoppas på det, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss