A-
A+

Svahn missar säsongsstarten: "Vill inte gambla"

Linn Svahn närmar sig comeback. Arkivbild.
Linn Svahn närmar sig comeback. Arkivbild.
SkidorTT

Längdstjärnan Linn Svahn kommer inte till start i Sverigepremiären i november. Den segdragna axelskadan är läkt – men 22-åringen är inte redo för comeback.

December, just före jul, är min plan, säger Svahn till Viaplay.

Annons

Annons

Kraschen i en världscuptävling i februari 2021 fick långt större konsekvenser än Linn Svahn då kunde ana. Hon gjorde ett misslyckat försök till comeback samma vår, men har nu inte gjort en tävling sedan april 2021.

Flera axeloperationer senare är rehabresan nästan över. Linn Svahn är äntligen skadefri, men inte riktigt redo för tävling än.

Missar premiären

Både Sverigepremiären i Bruksvallarna 18–20 november och världscupstarten helgen därpå tycks utom räckhåll.

Jag kommer inte att stå på start i ”Bruks”, utan jag ska försöka förlänga träningssäsongen några veckor till, säger Linn Svahn till Viaplay.

Något exakt datum för tävlingsåterkomsten vill hon inte ge. Men skadan ska inte längre vara ett hinder. Svahn tränar redan för fullt, men vill känna sig säker på att axeln också håller för tung belastning under längre tid.

Annons

Annons

Planen: december

Vi har gjort ett jättebra jobb och gör det varje dag. Det händer jättemycket, men sedan måste man också ha respekt för processen. Det jag har varit ganska klar med ända sedan jag kraschade, är att jag inte vill gambla till start. För det är inte kul. Det är inte så jag vill hålla på med elitidrott, säger Svahn.
Min plan ändrar sig, den är inte spikad. Men jag vill kunna bygga ännu mer bas här på snö och det är december just före jul som är min plan.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.