Svar om publikfrågan under fredagen?

När får vi återigen se Djurgårdsfans på läktaren i SHL? Arkivbild.
När får vi återigen se Djurgårdsfans på läktaren i SHL? Arkivbild.
IdrottTT

Den svenska idrotten väntar. När kan man släppa in publik i någon form på svenska arenor igen?

Kanske kommer ett svar under fredagen.

Annons

Annons

Regeringen har meddelat att inrikesminister Mikael Damberg och Amanda Lind, kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna, har en gemensam pressträff i morgon fredag klockan 10.

Fotbollen har efterfrågat ett snabbt besked om publikfrågan och även tagit fram ett omfattande regelverk för hur man ska kunna ta emot publik på ett smittsäkert sätt. Det handlar om allt från avstånd i publiken till hur man ska hantera in- och utpassering.

Vi har framfört att vi vill, förväntar oss och är beredda att genomföra testarrangemang med publik. Vi tycker det är rimligt, sade Håkan Sjöstrand tidigare till TT.

I samband med Sjöstrands uttalande, för två veckor sedan, menade dock statsepidemiolog Anders Tegnell att det var för tidigt att ändra lagen om offentliga sammankomster om högst 50 personer.

Om hösten fortsätter vara lugn så kanske, men just nu är det inte läge, sade han.

Amanda Lind hade tidigare i veckan ett möte med Svenska ishockeyförbundet och SHL för att diskutera publikfrågan inför säsongsstarten i september.

"Svensk ishockey har under hela pandemin haft en bra dialog med idrottsminister Amanda Lind liksom Folkhälsomyndigheten och polisen. Precis som i tidigare möten visade Amanda Lind i dag stort intresse och förståelse för våra problem och har lovat att återkomma i närtid med besked", sade hockeyförbundets ordförande Anders Larsson efter mötet.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons