Svaret till Zlatan: "Får tycka vad han vill"

Janne Andersson fick svara på frågor efter kritiken från Zlatan Ibrahimovic.
Janne Andersson fick svara på frågor efter kritiken från Zlatan Ibrahimovic.
FotbollTT

Zlatan Ibrahimovic gick till hård attack på den svenska landslagsledningen efter att Dejan Kulusevski fått inleda matchen mot Frankrike på bänken.

Nu har förbundskaptenen svarat.

Det här rinner av mig, säger Janne Andersson.

Annons

Annons

Förbundskapten Janne Andersson pratar med Dejan Kulusevski. Arkivbild.
Förbundskapten Janne Andersson pratar med Dejan Kulusevski. Arkivbild.

Dejan Kulusevski uttryckte sin besvikelse efter 0–1-förlusten mot Frankrike. Detta efter att Juventusspelaren bara fått ett kort inhopp i den andra halvleken.

Jag tycker det var konstigt, men det är bara att acceptera beslutet. Det är inte jag som bestämmer, sade han till TV4 efter matchen.

Dagen efter blåste det upp till orkan när Zlatan Ibrahimovic gav sig in i debatten och sågade landslagsledningen öppet på sociala medier.

"Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll", skrev han på Twitter.

"Lite brus"

När förbundskaptenen Janne Andersson mötte medierna under söndagseftermiddagen var därför samtalsämnet tämligen givet.

Det blev lite brus så jag vill stänga gårdagens match, förklarar Andersson.

Han säger att han har pratat med Dejan Kulusevski.

Kärnan i det han sa har jag inget problem med. Det är den inställningen man ska ha. Sen använder han kanske ett för stort ord i sammanhanget. Han uttryckte sig väl kanske lite för kraftfullt.
Sen i övrigt vad folk tycker om mig och annat får jag stå ut med som förbundskapten. Vi som jobbar närmst tillsammans tar våra beslut ihop. Vi är trygga i det. Han (Zlatan) får tycka vad han vill, när han vill och hur han vill. Jag kan inte värdera det, säger Janne Andersson.
Sen finns det synpunkter runt omkring och det får jag leva med. Det har jag inga problem med, säger han.

Annons

Annons

Inga problem

I slutändan erkänner ändå förbundskaptenen att han tycker att det blivit en uppförstorad grej.

Att en laguttagning skapar detta tycker jag är väldigt konstigt... Jag har gjort tusen laguttagningar. Jag konstaterade att de som spelade på mittfältet i går gjorde en gedigen insats. Jag vet inte varför det måste handla om det här några dagar. Jag tycker att vi skulle kunna prata lite mer fotboll. Men jag svarar på frågorna ni ställer.

Han fick även frågor om mångfaldsdebatten som hans laguttagningar skapat genom åren.

Jag tar ut laget utifrån de spelare som har störst möjlighet att vinna matchen. Att det finns ett stort engagemang kring det vi gör tycker jag är jätteroligt. Alla har rätt till sin uppfattning, men blanda inte in några konstigheter för då blir jag lite irriterad kanske.
Men det här nu, det rinner av mig.

Under presskonferensen ställdes också frågan varför 20-åringen inte själv fanns med på podiet med förbundskaptenen, om allt nu var frid och fröjd. Då beordrades landslagschefen Stefan Pettersson att hämta honom. Men när Kulusevski var på behandling dök han aldrig upp.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons