A-
A+

Svensk boksuccé blir tv-serie i USA

Demián Bichir ska spela huvudrollen i en ny tv-serie som har inspirerats av den svenska succéboken 'Låt den rätte komma in'. Arkivbild
Demián Bichir ska spela huvudrollen i en ny tv-serie som har inspirerats av den svenska succéboken "Låt den rätte komma in". Arkivbild
TvTT

Annons

Annons

Den amerikanska tv-kanalen Showtime har beställt ett pilotavsnitt till en serie inspirerad av den svenska succéboken "Låt den rätte komma in", skriver Variety.

Demián Bichir, 2012 nominerad till en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin roll i "A Better Life", är tänkt att spela huvudrollen.

Tv-serien handlar om Mark (Bichir) och hans 12-åriga dotter Eleanor, vars liv förändrades när hon tio år tidigare förvandlades till en vampyr. Eleanor är inlåst medan hennes pappa gör sitt bästa för att förse henne med den minsta mängd mänskligt blod hon behöver för att hålla sig vid liv.

"Låt den rätte komma in" är John Ajvide Lindqvist succéroman från 2004. Boken handlar om 12-årige Oskar och vampyrer i Stockholmsförorten Blackeberg.

Boken har filmatiserats två gånger. En svensk version hade premiär 2008 och en amerikansk 2010.

Serien är både ett kärleksbrev till originalfilmen och en helt egen historia, säger producenten Andrew Hinderaker till Variety.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!