A-
A+

Svensk död i trafikolycka i Thailand

-
OlyckorTT

En svensk man i 40-årsåldern har omkommit i en trafikolycka i provinsen Phang Nga i södra Thailand, skriver Expressen. Svensken blev påkörd av en bilist när han skulle gå över vägen.

Annons

Annons

Utrikesdepartementet bekräftar dödsfallet för tidningen och uppger att mannen är hemmahörande i Götaland.

Föraren, en 26-årig man, stannade kvar på platsen och inväntade polisen. Han har erkänt att han körde vårdslöst i för hög hastighet, enligt lokala medier.

Den våldsamma påkörningen fångades av övervakningskameror. Svensken hade hunnit nästan halvvägs över gatan när bilen kom farande. På bilder i thailändska medier syns bilen med en kraftigt demolerad front.

Enligt den lokala polisen bröt föraren mot hastighetsbegränsningen. I tätbebyggda områden med trånga vägar i Thailand gäller en maxhastighet på 30 kilometer i timmen.

Föraren misstänks för vållande till annans död, vårdslöshet i trafik och för att ha orsakat skada på annans egendom. Han riskerar tio års fängelse och böter på upp till 200 000 baht, motsvarande drygt 58 000 svenska kronor. Eftersom mannen stannade kvar på olycksplatsen har han inte frihetsberövats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.