A-
A+

Svensk galakritik: "Förvånad blir jag ju inte"

Kosovare Asllani. Arkivbild.
Kosovare Asllani. Arkivbild.
FotbollTT

När världens bästa fotbollsspelare ska utses är det risk att vinnaren på damsidan inte kan ta emot priset på plats.

Ballon d'Or-galan hålls mitt under Nations League-samlingen.

Att ta bort en av de största dagarna i sin karriär individuellt tycker jag är synd, säger den svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani.

Spanska stjärnan Alexia Putellas fick Ballon d'Or förra året. Arkivbild.
Spanska stjärnan Alexia Putellas fick Ballon d'Or förra året. Arkivbild.
Kosovare Asllani och Linda Sembrant på presskonferensen innan tisdagens match mot Italien i Nations League i Malmö.
Kosovare Asllani och Linda Sembrant på presskonferensen innan tisdagens match mot Italien i Nations League i Malmö.

I kväll koras världens bästa fotbollsspelare på både dam- och herrsidan på en gala i Paris när det prestigefyllda priset Ballon d'Or delas ut av det franska fotbollsmagasinet France Football.

Utdelningen sker dagen före det att många av Europas damlandslag spelar viktiga Nations League-matcher. 21 av de 30 förhandsnominerade spelarna tillhör europeiska landslag.

Förvånad blir jag ju inte men man hade hoppats på att de hade lagt det på ett datum som passar både herr och dam, säger Kosovare Asllani på en presskonferens dagen innan Sveriges viktiga match mot Italien i Malmö.

"Hedersamt pris"

Mittbacken Linda Sembrant:

Har man en gala vill man väl att det ska komma så många som möjligt som ska vara där. Att vi får de förutsättningarna och att spelarna kan vara på plats där helt enkelt, säger Sembrant, som till vardags spelar i Juventus.

Det hade varit rättvist om man tog hänsyn till även damerna, anser Asllani.

Men den här fotbollsvärlden är inte riktigt där än, det tycker jag är väldigt synd. För det är ett hedersamt pris att få för den som kommer att ta emot det. Att ta bort en av de största dagarna i sin karriär individuellt tycker jag är synd, säger Milanstjärnan.

Om spelare som är uttagna till pågående landslagssamling ändå kan komma att vara på plats i Paris är oklart. Det är även möjligt att vinnaren finns bland skaran av spelare som i nuläget är skadade, vilket möjliggör en närvaro på galan. Exempelvis är svenskduon Fridolina Rolfö (Barcelona) och Amanda Ilestedt (Arsenal) nominerade, men båda är skadade.

Ilestedt har lämnat

Ilestedt var med på nuvarande landslagssamling, men hann aldrig bli klar för spel och lämnade i söndags. Det finns dock inget samband mellan att mittbacken Ilestedt lämnade och eventuell närvaro på galan i Paris.

Noll procent. Hade det varit så i går när vi testade att hon hade varit spelbar hade hon varit här, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.