A-
A+

Svensk handbollsstjärna skadad – missar OS

Linus Persson under EM-kvalet i mars.
Linus Persson under EM-kvalet i mars.
HandbollTT

En tumskada stoppar handbollsspelaren Linus Persson från OS-spel. Högernian måste opereras och därefter är han borta i minst tre månader.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Det känns skit att inte få slåss om en OS-plats, men för framtiden är det här det bästa", säger 28-åringen till handbollslandslagets sajt.

Persson var en av Sveriges främsta målskyttar i VM i januari innan han tvingades avbryta turneringen på grund av en hjärnskakning. Till OS-kvalet i mars var han tillbaka men en dryg vecka före EM-kvalet i april skadade han tummen. Han har kunnat spela med tumskadan för sitt Ivry men nu står det klart att han måste opereras.

"Det har varit ett svårt beslut. Jag hade kunnat chansa och operera efter OS, men då hade jag också vetat att jag skulle vara borta från klubblaget nästan hela hösten. Nu finns chansen att jag är tillbaka igen när ligaspelet startar till hösten", säger Persson.

"Men det är surt när jag tränat och siktat så länge mot OS som är bland det största man kan vara med om. Nu får jag sikta på Paris om tre år!"

Förbundskaptenen Glenn Solberg säger att han tycker att Persson tagit rätt beslut. Till landslagslägret på Playitas i juni ersätts Persson av Lugis Theo Übelacher.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!