A-
A+

Svenska amatörer övertygar på Europatouren

Ingrid Lindblad slår ett bunkerslag i Skaftö open.
Ingrid Lindblad slår ett bunkerslag i Skaftö open.
GolfTT

Ingrid Lindblad vann Skaftö open i fjol. Och i år, då golftävlingen blivit en Europatourtävling, fortsätter amatören att spela bra.

Hon är ett slag från ledningen där en annan amatör, Beatrice Wallin, finns.

Annons

Annons

Wallin leder tävlingen efter en 67-rond, två under par, tillsammans med Magdalena Simmermacher från Argentina. Svenskan gjorde fyra birdies och två bogeys under rundan på den blåsiga golfbanan i Bohuslän.

Jag var lite nervös i morse för jag har inte tävlat på några veckor. Och på rangen i morse var det nervöst att slå bollar för jag har inte spelat så mycket i vind på senare tid, säger Wallin till Europatouren.
Jag spelade stabilt, mina utslag hamnade på fairway, vilket hjälper mycket. Det var en bra dag på golfbanan.

"Är väldigt blåsigt"

En sextett spelare delar tredjeplatsen, ett slag efter tätduon. Där finns Caroline Hedwall, Linda Wessberg och Annelie Sjöholm men också fjolårsvinnaren Lindblad. Hon hade dock ingen fördel av fjolårsförhållandena under första dagen i årets tävling.

Det blåste åt andra hållet förra året. Men det är ungefär samma vind och vindriktning som under inspelsronderna så jag hade ganska bra koll på slaglängderna i vinden, säger Lindblad till TT.
Och det är vinden som man måste ha koll på här, det är väldigt blåsigt. Jag ska inte säga att greenerna är tröga men på några hål, där det blåser väldigt mycket, kan de inte göra dem snabbare för då rubbar sig bollen och rullar i väg.

Annons

Annons

Tog EM-guld

Hon är nöjd med spelet, även om det blev bogey på de två sista hålen.

Jag slog i bunkern på 17:e och gjorde ett halvdåligt slag där och gjorde en miss på 18:e, säger Lindblad.

21-åringen har haft en framgångsrik sommar med EM-guld i juli. Hon fick därför vara med i British Open där hon missade kvalgränsen för en vecka sedan. Hon hann med en hel dag hemma i Halmstad innan det var dags för att åka norrut till Bohuslän och Skaftö. Och på måndag bär det av till USA och college, Louisiana State University i Baton Rouge.

Jag började skolan i måndags och fick fråga lite snällt om jag fick spela här, säger Lindblad som även måste sköta skolarbetet innan hon kan ladda om för nästa golfrond.

Även på lördagen spelar hon tillsammans med Europatourledaren Atthaya Thitkul, Thailand, och Pernilla Lindberg.

Det var en jättetrevlig boll. Det hjälper lite när man har bra sällskap, säger Lindblad
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!