A-
A+

Svenska bakslaget – stjärnan missar VM-kvalet

Ludvig Håkanson missar VM-kvalmatcherna mot Tyskland och Israel. Arkivbild.
Ludvig Håkanson missar VM-kvalmatcherna mot Tyskland och Israel. Arkivbild.
BasketTT

Sverige får klara sig utan en av de viktigaste spelare i VM-kvalmatcherna mot Tyskland och Israel.

Ludvig Håkanson tvingas till vila på grund av skadekänning i höften.

Annons

Annons

På torsdag ställs Sverige mot Tyskland i en VM-kvalmatch hemma på Hovet. Tre dagar senare fortsätter kvalspelet med en resa till Tel Aviv för ett möte mot Israel.

En som inte kommer att finnas tillgänglig är Ludvig Håkanson. Han har drabbats av en skadekänning i höften som förhindrar spel och träning under denna samling, meddelar Svenska Basketbollförbundet.

"Givetvis hade vi gärna haft en frisk 'Ludde' på plats. Han betyder väldigt mycket för gruppen, både med sitt spel men även med sitt ledarskap", säger förbundskaptenen Mikko Riipinen i ett pressmeddelande.

Startat alla matcher

Själv säger Ludvig Håkanson:

"Jag har ända sedan matchen mot Slovenien sett fram emot nästa landslagsfönster och tränat med målet att vara i bra form till det här fönstret och spela i ett fullsatt Hovet igen. Den senaste tiden har jag dock haft problem med min höft som tyvärr inte är tillräckligt bra för att medverka den här gången."

Håkanson har startat samtliga sex VM-kvalmatcher hittills och snittar 18,5 poäng och 8,5 assist per match.

Annons

Annons

Storstjärnan har stängts av

Sverige kvalar för att få spela VM 2023 i Filippinerna, Japan och Indonesien och tog sig vidare från den första kvalrundan. Lagen tar med sig resultaten från den första rundan in i den andra kvalrundan, som inleds på torsdag. Kvalspelet avslutas i februari nästa år och de tre bästa lagen tar sig vidare till VM.

Storstjärnan Jonas Jerebko är sedan tidigare inte med i truppen efter att ha valt att skriva på för ryska CSKA Moskva under Rysslands invasionskrig av Ukraina. 35-åringen stoppades därmed från spel i landslaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.