A-
A+

Svenska fjällen på väg mot nya besöksrekord

Det väntas många besökare i den svenska fjällen i vinter. Arkivbild.
Det väntas många besökare i den svenska fjällen i vinter. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

De stora svenska skidorterna ser ut att gå mot en ny rekordsäsong. Det visar en rundringning som Sveriges Radio Ekot har gjort.

Bland annat har Funäsfjällen nära 30 procent mer bokningar i år än i fjol, som var deras rekordår. Åre rapporterade i oktober en ökning på 14 procent, och i Stöten i Sälen har 95 procent av hela förra årets totala volym redan bokats upp.

En del av förklaringarna sägs vara fler besökare från utlandet.

17 procent av hela vår volym ligger inbokad från Danmark och förra året var det ju noll procent med tanke på att gränsen stängde, säger Johan Thorn, vd för Stöten i Sälen, till Ekot.

Men samtidigt som krögare planerar för afterski och nattklubbarna i Åre kommer att hålla öppet i år, skapar också en ökad smittspridning och skärpta restriktioner stor oro och osäkerhet.

Alla planerar för öppning, för det är det vi vet just nu och då är det det vi förhåller oss till. Sedan vet jag också att alla de typerna av verksamheter kommer att använda sig av vaccinbevis, covidpass och id-kontroll vid dörren, säger Therese Sjölundh, vd för destinationsbolaget i Åre.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.