A-
A+

Svenska mål i Floridavinst – närmar sig toppen

Floridas center Alexander Wennberg gratuleras av lagkamraterna efter att ha kvitterat i matchen mot Carolina.
Floridas center Alexander Wennberg gratuleras av lagkamraterna efter att ha kvitterat i matchen mot Carolina.
IshockeyTT

Svensklaget Florida knappar in på divisionsledaren Carolina. När lagen möttes i nattens NHL-ishockey gick Florida hem med segern efter förlängning – tack vare mål av Alexander Wennberg och Gustav Forsling.

Annons

Annons

Annons

Annons

Florida har klättrat upp till andra plats i NHL:s Central Division, bara en poäng efter Carolina – men med två fler spelade matcher.

I den tredje perioden i söndagsnattens match ledde Carolina med 3–1, när två av Floridas svenskar klev fram. Det tog bara drygt tre minuter efter Carolinas 3–1-mål innan Gustav Forsling och Alexander Wennberg först hade reducerat, och sedan kvitterat.

"Enorm seger"

Resultatet 3–3 stod sig matchen ut och i förlängningen avgjorde finländaren Aleksander Barkov för Florida.

Det här var en enorm seger för oss, säger MacKenzie Weegar, som låg bakom alla lagets fyra mål genom att passa fram till tre och göra ett själv.
Vi ville verkligen vinna. Alla som spelade ska ha kredd. Vi kämpade hårt.

Tre poäng bakom i tabellen jagar förra årets Stanley Cup-vinnare Tampa Bay, som har goda chanser att komma ikapp då laget har spelat två matcher mindre än Florida.

I potten ligger en plats i Stanley Cup-slutspelet, dit de fyra främsta i årets fyra NHL-divisioner kvalar in.

Annons

Annons

Calgary slog Montreal

I den kanadensiska divisionen strider Montreal och Calgary om den fjärde och sista slutspelsplatsen. Lagen möttes för andra dagen i rad – och precis som i gårdagsmatchen var det Calgary som drog det längsta strået och knappar därmed ytterligare in på Montreal.

Tack vare bland annat 30 räddade puckar av Jacob Markström i Calgary-målet fick laget en 4–2-ledning. När Montreal tog ut målvakten i slutminuterna kunde sedan Rasmus Andersson sätta slutresultatet 5–2 i tom bur.

Calgary ligger på femte plats i NHL:s kanadensiska division, fyra poäng bakom Montreal, men med en match mer spelad. Lagen möts igen natten mot tisdag, svensk tid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz