A-
A+

Svenska OS-resan ställs in: "Samlad bedömning"

Sveriges vallachef Petter Myhlback. Arkivbild.
Sveriges vallachef Petter Myhlback. Arkivbild.
OlympisktTT

I mellandagarna skulle en svensk förtrupp ha åkt till Kina för att för första gången känna på OS-snön.

Men resan blir inte av.

Det blir inget med det, säger längdlandslagets vallachef Petter Myhlback till Aftonbladet.

Annons

Annons

Coronapandemin har gjort att det hittills varit omöjligt för svenska vallateam att besöka OS-arenorna för längdskidor och skidskytte. Därför var den planerade resan i mellandagarna en viktig punkt i de blågula förberedelserna inför spelen i Peking.

Om vi kommer dit är det jätteviktigt. Om vi inte kommer dit tror jag inte att vi får se det som jätteviktigt, sade längdlandslagets vallachef Petter Myhlback till TT förra månaden.

Men någon tur till Kina blir det inte före årsskiftet, meddelar Myhlback nu för Aftonbladet. Sveriges olympiska kommitté, som också skulle ha skickat med sin meteorolog på resan, säger att det är för kort om tid.

Det är en samlad bedömning. De har varit på hög höjd och testat i Livigno (Italien), det är inte Kina men det är hög höjd och förutsättningarna är rätt lika. Den testperioden som skulle vara nu i mellandagarna hade bara varit i tre dagar och vår känsla är att det hade varit mycket för lite, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo till Aftonbladet.

Osäkerheten kring kinesiska karantänsregler väger också in i beslutet. Reinebo är ändå inte orolig för de svenska förberedelserna, och vallateamet för längd och skidskytte åker i stället till Peking några dagar tidigare än planerat.

Vi har bokat in att de ska åka den 24 januari och jag tror att det blir bra, och det är inte konstigare än så. Vi hinner testa det vi behöver, säger Reinebo.

OS i Peking avgörs 4–20 februari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.