A-
A+

Svenska skrällen ute – trots sex matchbollar

Anton Källberg. Arkivbild.
Anton Källberg. Arkivbild.
BordtennisTT

Anton Källberg var nära att ställa till med en rejäl skräll i bordtennisens världstourtävling i Doha.

Men trots hela sex matchbollar mot tidigare världsettan, tysken Dimitrij Ovtcharov, tog det stopp i kvartsfinalen.

Även för Kristian Karlsson är turneringen över.

Annons

Annons

23-årige Anton Källberg, rankad 58:a i världen, hade på vägen mot kvartsfinalen besegrat flera meriterade spelare, som de båda sydkoreanerna Lee Sang-Su och An Jae-Hyun.

Även mot världstian Dimitrij Ovtcharov såg det länge sensationellt bra ut för den svenske talangen. Men trots totalt sex matchbollar och ledning med 7–2 i femte och avgörande set gick det inte vägen. Ovtcharov vann skiljesetet 11–9 matchen med 3–2 i set.

"Jag har ex antal lägen att stänga matchen på men gör för mycket enkla och snabba misstag och får inte ens till spel om bollen utan missar returer och förstaöppningar", säger Källberg till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

"Om det är nerver eller bara ovana att spela vet jag inte."

Tävlingen i Doha håller hög klass, men saknar samtidigt några av världens allra bästa spelare då Kina inte deltar. För Anton Källberg har det ändå varit en strålande vecka med sex segrar.

"I dag var det väldigt segt och tråkigt att förlora men ändå ett tecken att jag är med i världstoppen och slåss mot de allra bästa", säger Källberg.

Kristian Karlsson hade också semifinal inom räckhåll, men förlorade precis som Källberg en tuff femsetare, mot slovenen Darko Jorgic. Det sista setet tog inte slut förrän vid 17–15 i Jorgics favör.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!