Svenska stjärnorna stöttar Northug

Frida Karlsson i samband med Alliansloppet i Trollhättan.
Frida Karlsson i samband med Alliansloppet i Trollhättan.
LängdskidorTT

Avslöjandet om Petter Northugs missbruksproblem kom som en chock. Men norrmannen får ändå stöd av de svenska längdstjärnorna.

Jag hoppas verkligen att han får den hjälp som han vill ha, säger Frida Karlsson.

Annons

Annons

Prispallen efter damernas lopp i Trollhättan. Till höger syns en av reklamskyltarna för Petter Northugs varumärke.
Prispallen efter damernas lopp i Trollhättan. Till höger syns en av reklamskyltarna för Petter Northugs varumärke.
Petter Northug under pressträffen i förra veckan, där han berättade om sitt missbruk.
Petter Northug under pressträffen i förra veckan, där han berättade om sitt missbruk.

Precis vid mållinjen för Alliansloppet i Trollhättan står två mörka reklamskyltar som en påminnelse om de senaste veckornas uppmärksamhet kring den norska superstjärnan Petter Northug.

Norrmannens varumärke är en av sponsorerna till rullskidtävlingen, där större delen av den svenska längdeliten deltar. Exempelvis Frida Karlsson och Calle Halfvarsson, som båda samarbetar med företaget.

Frida Karlsson är försiktig i sina kommentarer efter loppet.

Vi väntar fortfarande på svar, med domen och blodprover och allt vad det är. Men vi har varit i kontakt och jag hoppas verkligen att Petter får den hjälp som han behöver och som jag förstår det vill ta emot också, säger hon.
Det kanske var ett litet uppvaknande för honom och det är väl det positiva man kan dra ur det här.

Fortsatt samarbete?

Calle Halfvarsson har tidigare meddelat att hans samarbete med Northugs varumärke fortsätter. Frida Karlsson har ännu inte bestämt sig.

Det är fortfarande för tidigt att säga. Just nu hoppas jag bara att Petter som person får den hjälp han behöver. Det känns bra att han ska ta den nu, säger hon.

Det var för en knapp vecka sedan som Petter Northug på en pressträff lade korten på bordet och medgav att han är beroende av både narkotika och alkohol.

Den norska skidstjärnan hade då en vecka tidigare åkt fast i en poliskontroll med sin bil, efter att ha kört i 168 kilometer i timmen på en 110-väg utanför Oslo. Dessutom misstänks Northug ha kört drogpåverkad, vilket han dock nekar till. I samband med en husrannsakan efter fortkörningen hittades enligt hans egna uppgifter omkring tio gram kokain i hans bostad.

Annons

Annons

"Förkastligt gjort"

Enligt Calle Halfvarsson kom han och managern Magnus Larsson dock rätt snabbt överens om att fortsätta samarbetet med Northug trots skandalen.

Först var man ju chockad. Det är en tråkig situation framför allt för Petter själv. Men tankarna gick ju runt i huvudet och jag tänkte direkt på samarbetet vi har med Petter och hans varumärke, säger Halfvarsson.
Men det hjälper inte Petter i hans situation om vi bryter avtalet. Det har liksom inget med mina glasögon att göra vad som har hänt i hans privatliv.

Även Charlotte Kalla stöttar den norska stjärnan.

Det är förkastligt det som Petter har gjort, men just nu är det viktigaste att han får den hjälp som han har bett om. Jag hoppas verkligen att han får rätsida på det här, för just nu tänker man mest på personen, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons