A-
A+

Svenskarna med i jakten på Fedex-miljonerna

Alex Norén under OS-tävlingen i golf i Tokyo.
Alex Norén under OS-tävlingen i golf i Tokyo.
GolfTT

Alex Norén och Henrik Norlander har fått en fin start på Fedex Cup.

Svenskarna är med i kampen om avancemanget i PGA-slutspelet – och prispotten på över 500 miljoner kronor.

Annons

Annons

Om inte årets PGA-tour ska ta slut redan nu måste Alex Norén och Henrik Norlander få till en bra tävling i Jersey City. För Norén började tävlingen med en tidig bogey, men sedan spelade han upp sig och kunde håla ur för två under par och en delad 15:e plats efter första dagen. Han är bara tre slag från en tredjeplats, men har långt upp till täten, där Jon Rahm och Justin Thomas har ryckt.

Men bakom dem är det tätt i fältet och Henrik Norlander, som gick runt på ett slag mer än Norén, ligger delad 34:a. Norlander låg långt bak i fältet innan han spurtade bra och fick med sig tre birdies på de sista sex hålen.

Tävlingen i Jersey City är den första i årets Fedex Cup, PGA-tourens slutspel där en vinnare koras om tre veckor. För varje deltävling blir startfältet mindre och av helgens 123 startande får bara 70 spela BMW Championships i Maryland nästa vecka. I tourasvslutningen i Atlanta första helgen i september får sedan bara de 30 bästa pegga upp för att tävla om slutsegern – en seger Henrik Stenson tog 2013.

Det gäller att hänga med dit för att gå ta del av prispengarna på över 500 miljoner kronor. Vinnaren lämnar med 130 miljoner medan 30:e man får ungefär 3,5 miljoner.

Det är dock inte så enkelt som att de 70 främsta i helgen går vidare. Spelarna har med sig poäng från hela säsongen och för svensk del betyder det att Norén antagligen måste sluta bland de 19 främsta och Norlander topp-22 för att gå vidare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!