A-
A+

Svenskmål i tom kasse säkrade Torontoseger

Torontos målvakt Matt Murray släppte bara in ett mål när hans Maple Leafs hemmavann mot Tampa Bay.
Torontos målvakt Matt Murray släppte bara in ett mål när hans Maple Leafs hemmavann mot Tampa Bay.
IshockeyTT-AP

Just när Tampa Bay börjat få häng på Toronto och bara låg under med ett mål i tredje perioden i NHL-hockeyn klev Pierre Engvall och William Nylander fram och säkrade segern med två snabba mål.

Annons

Annons

Om det var något som stod emellan Toronto och en seger i slutet av tredje perioden på hemmaplan så var det i alla fall inte gästande målvakten Andrej Vasilevskij.

Toronto tog kommandot i matchen med ett mål i slutet av första perioden av Michael Bunting, efter assist av William Nylander, och sedan ett mål av Auston Matthews en minut in i andra perioden. Dessutom var hemmalaget överlägset i skottstatistiken med 15–4 efter första perioden och 29–8 efter den andra.

Men Tampa Bay fick lite vittring när Vladislav Namestnikov lyckades peta in pucken bakom Matt Murray i Torontos mål och reducera till 2–1 fem minuter in i tredje perioden. Gästerna satsade allt framåt och plockade mot slutet ut målvakten Andrej Vasilevskij vilket inte fick önskad effekt.

I stället ledde det till att Pierre Engvall, med knappt två minuter kvar av tredje perioden, satte 3–1 i tomt mål och med bara 32 sekunder kvar gjorde William Nylander likadant och spikade slutresultatet till 4–1.

Torontos Calle Järnkrok gjorde sin 600:e NHL match och lämnade jubileumskvällen med en assistpoäng.

Svenske backen Rasmus Sandin lämnade isen en minut in i andra perioden på grund av en nackskada och kom inte tillbaka i spel.

Enligt Torontos tränare Sheldon Keefe var det en försiktighetsåtgärd.

En försiktighetsåtgärd mer än något annat. Det behövs lite tid för att veta exakt vad som hänt och vad hans status är, säger Sheldon Keefe.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.