Svenskor långt efter – tung blågul majorsvit

Linnea Ström. Arkivbild.
Linnea Ström. Arkivbild.
GolfTT

När fajten om segern pågick hade svenskorna redan spelat klart.

ANA Inspiration blev ännu en golfmajor utan blågult bland de allra främsta.

Annons

Annons

Det räckte med delad 32:a plats för att Linnea Ström, två slag under par efter en avslutande 73-runda, skulle bli bäst av de svenska spelarna i årets andra major i hettan på Mission Hills-banan i Kalifornien.

Anna Nordqvist delade 44:e plats, Madelene Sagström rasade till delad 57:a med en avslutande dubbelbogey och Pernilla Lindberg (74:a) lyckades med nöd och näppe undvika att bli sämst av de 76 spelare som klarade kvalgränsen.

Därmed förlängs en dyster svit.

Annat var det för några år sedan. Anna Nordqvist avslutade majoråret 2017 med att vinna Evian Championship och Pernilla Lindberg inledde 2018 med att vinna just ANA Inspiration. Två raka svenska segrar var förstås sensationellt – men sedan dess har framgångarna uteblivit helt i majorsammanhang.

Dani Holmqvist ledde visserligen British Open halvvägs i augusti, men föll tillbaka och blev bara 29:a. Den här veckan låg Madelene Sagström tvåa efter en runda, men tappade sedan mark dag för dag.

När Brooke Henderson, Kanada, Nelly Korda, USA och Mirim Lee, Sydkorea, gjorde upp om segern i särspel hade svenskorna för länge sedan spelat klart.

Faktum är att ingen svenska – trots elva försök – har varit topp 10 i en major sedan Lindberg vann för snart två och ett halvt år sedan.

Nästa chans att bryta den sviten kommer i PGA-mästerskapet på Aronimink Golf Club i Pennsylvania, 8–11 oktober.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons