A-
A+

Svenskorna kan prisas som bäst i världen

Magdalena Eriksson än av de nominerade till Ballon d'Or. Arkivbild
Magdalena Eriksson än av de nominerade till Ballon d'Or. Arkivbild
FotbollTT

Magdalena Eriksson och Stina Blackstenius kan utses till världens bästa fotbollsspelare. När France Football på fredagen presenterade sin lista på nominerade till 2021 års Ballon d'Or fanns de svenska landslagsspelarna med på den 20 namn långa listan.

Annons

Annons

Eriksson, lagkapten i engelska storklubben Chelsea, ledde laget till både ligatitel och Champions League-final under förra säsongen. Därefter åkte hon med svenska landslaget till OS i Tokyo och säkrade en silvermedalj.

Där var även Stina Blackstenius med – och skrev historia. 25-åringen svarade för fem mål i turneringen och passerade därmed Lotta Schelin som Sveriges främsta målgörare i OS-sammanhang. Hon står nu ensam på sju mål i sommarspelen.

På herrsidan finns 30 kandidater och när listan presenterades stod det klart att Lionel Messi har chans att säkra sin sjunde Ballon d'Or-utmärkelse i karriären. Ingen svensk herre är nominerad, däremot två andra nordbor. Norske stjärnskottet Erling Haaland och den danska landslagskaptenen Simon Kjær är två av de nominerade.

Ballon d'Or delas ut 29 november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.