A-
A+

Svenskorna om konflikten: "Är nog inte i sämre slag"

Justine Braisaz-Bouchet och Julia Simon är centrala pjäser i den konflikt som skakar det franska skidskyttelandslaget. Arkivbild.
Justine Braisaz-Bouchet och Julia Simon är centrala pjäser i den konflikt som skakar det franska skidskyttelandslaget. Arkivbild.
SkidskytteTT

Franska skidskyttelandslaget skakas av en en intern konflikt där världscupsegrarinnan Julia Simon anklagas för bedrägeri mot Justine Braisaz-Bouchet.

Det är tråkigt att det ska behöva hända, sedan får vi avvakta och se vad det blir av det, säger svenska landslagsstjärnan Linn Persson.

De svenska landslagsstjärnorna säger att de inte vet mer om vad som har hänt än vad de har kunnat läsa sig till i medier, och att det därför är svårt att kommentera det.

Jag har svårt att tro att vi har hela bilden, säger Elvira Öberg.

Justine Braisaz-Bouchet har anklagat Simon för att ha gjort internetköp i Braisaz-Bouchets namn och med hennes kreditkort. Köp värda motsvarande mellan 12 000 och 24 000 kronor. Enligt Simon är det hon själv som har blivit utsatt för en identitetskapning, och att bedrägeriet ska ha skett i Norge i samband med en rullskidtävling hösten 2022.

Först i somras blev händelsen offentlig i samband med att Simon inte fick vara med landslaget och träna. Nyligen var hon dock tillbaka bland de franska landslagskompisarna. Häromdagen förhördes hon av polis och sade efteråt att hon var glad över att få tillfälle att ge sin syn på vad som hänt.

Hur Simon kommer att påverkas av händelsen har svenskorna svårt att bedöma.

Det pågick ju hela förra säsongen och hon presterade väldigt bra, säger Hanna Öberg om det faktum att Simon tog hem den totala världscupen.
Jag räknar med att hon inte kommer att att vara i sämre slag i vinter än förra året.

Världscuppremiären går i Östersund med start den 25 november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.