A-
A+

Svenskt skrällbrons i Paralympics: "Stolt"

Louise Jannering. Arkivbild.
Louise Jannering. Arkivbild.
ParalympicsTT

Cyklisten Louise Jannering skrällde i tempoloppet i Paralympics i Tokyo. Svenskan bärgade bronset med tio sekunders marginal till fyran.

Vi fick verkligen ge allt vi hade för den här medaljen, säger hon.

Annons

Annons

Den 24-åriga svenskan och piloten Anna Svärdström låg på fjärdeplats med åtta kilometer kvar av det 32 kilometer långa loppet. Men duon stod för en stark avslutning och avancerade sig förbi polskan Dominika Putyra (pilot: Aleksandra Teclaw).

Det känns otroligt bra. Jag är så otroligt stolt över Annas och min prestation. Det här är verkligen en laginsats, säger hon till TT.

Jannering var inte ett av de uppskrivna medaljhoppen på förhand men lyckades överraska.

Ettan och tvåan är ju överlägsna. Men vi visste att det fanns en liten, liten chans att hamna på pallen. När vi tävlar mot de här paren har det många gånger varit extremt tajt, så det är ju inte en blixt från en klar himmel. Vi fick verkligen ge allt vi hade för den här medaljen, säger hon.

Irländskan Katie-George Dunlevy (pilot: Eve McCrystal) vann loppet och Lora Fachie (pilot: Corrine Hall) från Storbritannien kom tvåa.

Jannering tävlar i klass B för personer med synnedsättning. De cyklar på en tandemcykel tillsammans en pilot som sitter längst fram.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!