Sverige kan säkra EM-platsen den här veckan

Sveriges mittnia Jim Gottfridsson. Arkivbild.
Sveriges mittnia Jim Gottfridsson. Arkivbild.
HandbollTT

Snart VM, men först EM-kval.

Den här veckan kan handbollslandslaget säkra en plats i nästa års Europamästerskap.

Annons

Annons

Annons

Annons

Uppladdningen inför VM i Egypten blir lite annorlunda jämfört med tidigare mästerskap. Coronapandemin har komprimerat handbollens matchkalender och i stället för träningsmatcher ska Sverige spela dubbla EM-kval mot Montenegro. Först i Podgorica på onsdagskvällen, sedan i Eskilstuna på lördag.

Det är 100 procent fokus på EM-kvalet den här veckan innan vi kikar mot VM. Vi ska försöka få med oss fyra poäng från matcherna mot Montenegro, lyckas vi med det är vi klara för EM och det skulle vara otroligt skönt att ha med sig det på väg in i VM, säger förbundskapten Glenn Solberg.

Han får den här veckan klara sig utan både Hampus Wanne (i karantän på grund av coronasmittad flickvän) och Albin Lagergren (fotskadad), som förhoppningsvis båda kan ansluta till VM-truppen inför avresan till Kairo nästa vecka. I EM-kvalet ersätts de av Emil Mellegård och Jack Thurin.

Sverige leder EM-kvalgruppen efter de två inledande segrarna mot Rumänien och Kosovo i november. EM-slutspelet spelas i Ungern och Slovakien i januari nästa år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons