A-
A+

Sverige möter Gustavssons Australien

Australien tränas av svenske Tony Gustavsson, här under OS i Tokyo förra året. Arkivbild.
Australien tränas av svenske Tony Gustavsson, här under OS i Tokyo förra året. Arkivbild.
FotbollTT

De svenska fotbollsdamerna ska avsluta landslagsåret med att möta Australien i Melbourne den 12 november.

Där ställs man mot förre Hammarby-tränaren Tony Gustavsson – i kommande VM-landet.

Annons

Annons

Efter sommarens EM-turnering fortsätter tävlingssäsongen för det svenska landslaget med ett VM-kvalmöte borta mot Finland den 6 september. Därefter väntar fler träningslandskamper i oktober som ännu inte är bekräftade.

Det är däremot klart hur 2022 ska avslutas – med ett bortamöte med Australien. Den 12 november träningsspelar nationerna i Melbourne. Australien tränas av svenske Tony Gustavsson och står som värd, tillsammans med Nya Zeeland, för nästa års VM-slutspel.

Spelar på VM-arenan

"Det känns bra att vi kan avsluta året med att spela borta mot Australien, som är en intressant motståndare att matchas mot rent sportsligt. Dessutom får vi en bra möjlighet att förbereda oss inför VM nästa år genom att testa på bland annat tidsomställning och acklimatisering under de förberedande dagarna fram till matchen", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Matchen ska spelas på Melbourne Rectangular Stadium, som rymmer 30 000 åskådare och är hemvist för lagen Melbourne Victory och Melbourne City. Den kommer stå värd för fyra gruppspelsmatcher och två åttondelsfinaler under nästa års VM.

Annons

Annons

Möttes två gånger i OS

Damlandslaget kommer inte att spela någon mer match under den samlingen, meddelar Svenska fotbollförbundet. I det australiska landslaget finns bland andra superstjärnan och lagkaptenen Sam Kerr, till vardags klubbkamrat med Magdalena Eriksson och Zecira Musovic i Chelsea.

Sverige och Australien möttes två gånger under förra årets OS i Japan. I gruppspelet vann Sverige med 4–2 och i semifinalen blev det svensk seger med 1–0. Sverige är sedan tidigare klart för VM 2023.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.