A-
A+

Sverige möter "oortodoxt" Bahrain i premiären

Glenn Solberg, förbundskapten, tycker att laget har kommit till rätta i OS-byn. Arkivbild.
Glenn Solberg, förbundskapten, tycker att laget har kommit till rätta i OS-byn. Arkivbild.
HandbollTokyo, TT:s utsända

Nu är det bara två dagar kvar innan OS drar i gång på allvar för herrlandslaget. Motståndet Bahrain beskrivs som oberäkneligt.

Det är en match vi ska vinna såklart, säger anfallaren Felix Claar.

Annons

Annons

Förbundskapten Glenn Solberg och hans mannar har varvat träningslandskamper med genomgångar av grunderna i Sveriges spel inför matchen på lördag.

Första motståndaren Bahrain har som största meriter silver i asiatiska mästerskapen, bland annat från 2016 och 2018. Det är ett motstånd som Sverige ska klara av, säger Felix Claar, som spelar mittnia i anfallet.

Det är en match vi ska vinna såklart. Jag hoppas att vi kan spela en bra match i 60 minuter och hitta vår grej, säger han på plats i OS-byn i Tokyo.

"Oortodoxt spel"

Jim Gottfridsson, till vardags i tyska Flensburg-Handewitt, tycker att laget har gjort mycket bra i träningsmatcherna. Men det finns saker som kan förbättras.

Det är alltid så att när du kommer nära inpå matcherna så är det små detaljer som fäller avgörandet. Det är lilla samarbetet, två och två, tre och tre, i försvar- och kontringsspel som man ska justera nu. Det är inte alltid det lätta men det gör man med mer träning och video, säger han.

Samtidigt vill Gottfridsson hellre fokusera på styrkorna och Glenn Solberg intygar att truppen mår fint. Bahrain kan annars bli en ganska oberäknelig motståndare.

Ja, det är ett lite annorlunda lag än vad man är van att spela mot. De är lite oberäkneliga, lite oortodoxt. Det kommer mycket skott så det gäller att vi är aktiva i vårt försvarsspel och får stopp på dem. Det tror jag blir nyckeln när vi ska spela premiären.

Annons

Annons

"Finns två vägar"

Att spela ett OS är speciellt även för en förbundskapten.

Vi har kommit in i OS-byn och det är häftigt och stort. Jag är glad att vara här och glädjer mig åt att alla trivs.

Den som ska sätta stopp för Bahrains skytte är bland andra Andreas Palicka. Målvakten tycker att uppladdningen i Fukuoka fungerat utmärkt, trots restriktioner. Just restriktionerna börjar bli lite tröttsamt att prata om.

Då kan man välja två vägar, antingen fortsätter man prata om det eller så presterar man det bästa man kan utifrån de förutsättningar som finns. Och i slutändan är det handboll vi spelar på banan.

OS-premiären på lördag startar klockan 14.15 japansk tid, 07.15 i Sverige.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!