A-
A+

Sverige ny jumbo: "Kniven mot strupen"

Tre Kronor måste vinna resterande matcher för att nå slutspel.
Tre Kronor måste vinna resterande matcher för att nå slutspel.
IshockeyTT

Kollapsen mot Tjeckien gör att Tre Kronor har en lång väg att vandra till slutspel i hockey-VM.

Med tre matcher kvar att spela är Sverige jumbo i gruppen.

Vi är väldigt pressade, säger Pär Lindholm efter 2–4-förlusten.

Annons

Annons

Tre Kronor får det inte lätt att undvika ett missat slutspel i VM för första gången sedan 1985. En ödesdiger sista period mot Tjeckien gör att man är jumbo i gruppen – i stället för att ligga på kvartsfinalplats, vilket hade varit fallet vid tre poäng.

Storbritannien väntar redan på fredagen innan gruppspelet avslutas med matcher mot först Slovakien och sedan det ryska laget. Efter förlusten mot Tjeckien var spelarna fullt medvetna om vad som krävs framöver.

"Måste vinna alla"

Vi måste vinna alla matcher nu för att ha en rimlig chans att ta oss vidare. Så det är klart att vi måste ut och göra allt i vår makt för att ta full pott och bygga vidare på det, säger Pär Lindholm.

Andreas Wingerli, 1–0-målskytt i matchen, delar Lindholms åsikt om att förlusten har satt laget i en minst sagt knivig sits.

Det är klart att det kommer göra det svårare poängmässigt, det vet alla om. Vi som grupp vet att vi är mer pressade än vad vi var innan matchen. En vinst och det hade sett betydligt bättre ut. Nu är det kniven mot strupen och vi har inget annat val än att ge allt vi kan, säger han.

Annons

Annons

Getingbo

I toppen av grupp A huserar Ryssland, Schweiz och Slovakien på nio poäng medan Tjeckien har hand om den sista slutspelsplatsen tack vare sina fem poäng. Jumbon Sverige har tre poäng och mellan Tre Kronor och Tjeckien befinner sig tre lag.

Det är med andra ord ett riktigt getingbo i kampen om en plats i kvartsfinalen.

Jag har inte stenkoll på hur det ser ut exakt, men vad vi vet nu så måste vi ha full pott resterande matcher. Jag ska inte spekulera i om det krävs sju eller nio poäng, utan vi ska ha alla poäng som är kvar, säger Wingerli.

Redan på fredagseftermiddagen ställs Sverige mot Storbritannien i vad som är den första av tre måstematcher.

Vi har inte så mycket annat att välja på (än vinst). Vi måste börja med matchen i morgon och vinna den. Sedan hur resultaten blir i vår grupp och hur många poäng som behövs får vi se sen, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!