A-
A+

Sverige slipper Sundhages Brasilien i OS

Pia Sundhage är förbundskapten i Brasilien. Arkivbild.
Pia Sundhage är förbundskapten i Brasilien. Arkivbild.
FotbollTT

Sverige kan inte få möta Pia Sundhages Brasilien i gruppspelet i OS-fotbollen.

Däremot finns en 50-procentig risk att än en gång ställas mot USA.

Annons

Annons

Annons

Annons

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) har presenterat seedningsgrupperna inför OS-lottningen på onsdag. På damsidan baseras seedningen enbart på fredagens färska världsrankning, vilket betyder att Sverige hamnar i seedningsgrupp 2 tillsammans med Storbritannien och Brasilien.

De två länderna kan med andra ord inte få möta Blågult redan i gruppspelet, något som möjligen uppskattas av Brasiliens svenska förbundskapten Pia Sundhage.

Noterbart från lottningen är också att Sverige kommer att få möta Japan eller USA från seedningsgrupp 1. Där ingår även Nederländerna, men grundprincipen för lottningen är att två länder från samma världsdel inte ska hamna i samma OS-grupp.

USA, som förra helgen spelade 1–1 i en träningsmatch mot Sverige på Friends arena, är regerande världsmästare och har just i VM-sammanhang haft en sällsynt förmåga att lottas mot Sverige. Lagen har mötts i gruppspelet i fem raka VM-turneringar.

OS-fotbollen spelas inte bara i Tokyo utan även i Sapporo, Miyagi, Kashima, Saitama och Yokohama. Damturneringen startar den 21 juli, två dagar före OS-invigningen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?