A-
A+

Sverige tvingas att spela träningsmatch

Svenska landslaget tränar under sommarens EM. Arkivbild.
Svenska landslaget tränar under sommarens EM. Arkivbild.
FotbollTT

Mitt i den kommande VM-kvalsamlingen planerar det svenska landslaget för en träningsmatch mot Uzbekistan.

På grund av sålda tv-rättigheter måste matchen genomföras.

Förra året blev mycket inställt, så vi har liksom inget val, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Annons

Annons

Sverige tar emot Spanien i VM-kvalet den 2 september och sex dagar senare, den 8 september, väntar en bortamatch mot Grekland i samma kval.

Mellan matcherna, den 5 september, ska det dessutom spelas en träningsmatch. Motståndet då ser just nu ut att bli Uzbekistan hemma på Friends Arena.

Det är något vi jobbat med att försöka få till stånd. Vi måste ju hitta en motståndare och det finns inte så många länder i Europa tillgängliga, så vi får titta lite bredare. Det kommer kommuniceras så fort allting är klart, säger Pettersson till Fotbollskanalen.

Att det spelas en träningsmatch så tätt inpå kvalmatcherna kan tyckas vara märkligt. Men enligt Stefan Pettersson är det svenska landslaget tvunget att spela.

Vi måste spela på grund av tv-rättigheter. Förra året blev mycket inställt, så vi har liksom inget val. För oss vill man helst inte ha tre matcher på ett kort fönster, och inte en träningsmatch mellan två viktiga VM-kvalmatcher, men samtidigt måste vi leverera, säger landslagschefen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!