A-
A+

Sverige utklassat i bronsmatchen

Kantspelaren Nathalie Hagman deppar och norska spelarna jublar efter bronsmatchen.
Kantspelaren Nathalie Hagman deppar och norska spelarna jublar efter bronsmatchen.
HandbollTokyo, TT:s utsända

Handbollsdamerna var chanslösa i bronsmatchen mot Norge och förlorade med 19–36.

Trots ett historiskt OS blir Sveriges facit ett avslut med två tunga förluster och en fjärdeplats.

Man vill inte komma fyra när det är fyra lag kvar. Det är surt när vi har gjort en bra turnering, säger Nathalie Hagman.

Annons

Annons

Sveriges förbundskapten Tomas Axnér under bronsmatchen.
Sveriges förbundskapten Tomas Axnér under bronsmatchen.

Trots tårarna efter semifinalförlusten mot det ryska laget hade norskorna inte svårt att ladda om.

Sverige verkade däremot redan ha packat väskorna när de klev ut i sista OS-matchen i Tokyo. Norge gick snabbt upp i fyramålsledning och därefter var det utklassning.

Känslan är rätt mycket tomhet, man vill inte komma fyra när det är fyra lag kvar. Det är surt när vi har gjort en bra turnering och i slutändan inte får med oss något hem, säger kantspelaren Nathalie Hagman.

Vänsternian Jamina Roberts tycker inte det är värdigt att förlora med 17 mål mot Norge – det speglar inte den svenska OS-turneringen.

Norge är alltför bra för att vi ska spela så här dåligt. Vi var också jävligt laddade inför den här matchen och vi släpper det för lätt.
Vi försöker allt vi kan men så fort vi gör något lite bra så gör de ett mål. Det känns som att vi aldrig får upp lågan riktigt. Varför? Fråga någon annan.

Blohm missade – till slut

Det var symptomatiskt att mittsexan Linn Blohm missade sitt första skott i turneringen en liten bit in i första halvlek.

I paus låg Sverige under med tolv bollar, 7–19. Förbundskapten Tomas Axnér försökte förgäves få liv i svenskorna och använde sina två timeouter tidigt.

Jenny Carlson, som inte ingår i startsjuan men som fått mer och mer speltid ju längre turneringen gått, har inget bra svar på vad som hände.

Det är en riktigt bra fråga, om vi visste det hade vi förhoppningsvis gjort något annorlunda för det är jävligt surt att få den här avslutningen på en sådan turnering vi har gjort.

Annons

Annons

Turneringens överraskning

Ett svenskt damlandslag i handboll hade inför Tokyo aldrig gått länge än till kvartsfinal i OS, än mindre slagits om medaljer.

Därför är vad den här svenska upplagan gjort historiskt och laget har hyllats för sina prestationer, särskilt i gruppspelet då man krossade både Spanien och finalisten ROK. Flera lag har kallat Sverige turneringens överraskning.

Dessutom spelade svenskorna oavgjort mot det andra finallaget Frankrike i gruppspelet samt hade en jämn match mot dem igen i semifinalen.

Förbundskapten Tomas Axnér tycker inte att avslutningen på turneringen ska sätta någon negativ stämpel prestationen.

För min del är det är det lite smolk i bägaren att vi inte orkar. Sett till helheten är det en remarkabel resa vi gjort från EM fram till nu. Det är jag väldigt nöjd med. Jag kan låta den här matchen trilla mellan stolarna. Samtidigt är den en påminnelse om hur mycket vi måste orka i slutet av en turnering.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!