A-
A+

Sverige utslaget ur Davis Cup

Mikael Ymers skrällseger mot världselvan Jannik Sinner hjälpte inte. Sverige är utslaget i Davis Cup-tennisen.
Mikael Ymers skrällseger mot världselvan Jannik Sinner hjälpte inte. Sverige är utslaget i Davis Cup-tennisen.
TennisTT

Sverige är utslaget i Davis Cup-tennisens gruppspel i Bologna och missar slutspelet i Málaga i november.

Mot Italien blev det en 1–2-förlust som betydde att Sverige slutade på tredje plats i gruppen bakom hemmanationen och Kroatien som tog sig till kvartsfinal.

Annons

Annons

Inför söndagens spel var Sverige, med en seger och en förlust under Davis Cup-veckans gruppspel i Bologna, pressat att besegra Italien med 3–0 i matcher för att ta sig vidare till slutspelet i Málaga i november.

Eftersom att Elias Ymer, rankad 119 i världen, förlorade den inledande singelmatchen mot 15-rankade Matteo Berrettini i raka set med setsiffrorna 4–6, 4–6 i den första matchen av tre blev det omöjligt för Sverige att avancera till kvartsfinal – trots att segerchansen i matchen mot Italien fanns kvar.

Klar dubbelförlust

Sverige tappade heller inte geisten i Bologna. I den andra singelmatchen, mellan 98-rankade Mikael Ymer och världselvan Jannik Sinner skrällde Sverigeettan, vann med setsiffrorna 6–4, 3–6, 6–3 och kvitterade mötet till 1–1.

Favorittippade Italien var däremot starkast i den avslutande dubbelmatchen. Sveriges André Göransson och reserven Dragos Madaras, som ersatte Elias Ymer i den betydelselösa matchen, förlorade i raka set med siffrorna 6–7 (2–7), 2–6 mot Simone Bolelli och Fabio Fognini och hemmanationen vann med 2–1.

Annons

Annons

Succéinledning

Nederlagstippade Sverige inledde gruppspelsveckan i norra Italien med att överraskande slå Argentina med 2–1 i tisdags. I torsdags blev det förlust mot Kroatien med 1–2 och på söndagen slutligen alltså 1–2 mot Italien.

Italien vann grupp A före Kroatien och båda lagen avancerar till vinterns slutspel på den spanska solkusten. Grupptrean Sverige och fyran Argentina får sikta in sig på nästa års Davis Cup.

Förra året, då gruppspelet hade en annan utformning, tog sig Sverige till kvartsfinal som åttonde och sista lag. I kvarten blev det förlust mot Ryska tennisförbundets lag som sedermera vann turneringen. I år får ryssarna inte vara med i Davis Cup på grund av kriget i Ukraina.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.