A-
A+

Sverige vidare i EM: "Så glada och stolta"

Sverige är klart för åttondelsfinal i volleyboll-EM. Arkivbild.
Sverige är klart för åttondelsfinal i volleyboll-EM. Arkivbild.
VolleybollTT

Första mästerskapet på 38 år.

Och EM-festen fortsätter ett tag till för Sveriges volleybolldamer.

Blågult är nämligen klart för en historisk åttondelsfinal.

Vi är så glada och stolta över oss själva, säger Anna Haak.

Annons

Annons

Finländsk seger mot Rumänien och avancemanget var klart. Om inte hade Sverige behövt besegra världsåttan Nederländerna i onsdagens avslutande gruppspelsmatch för att vara helt säkra på fortsatt spel i EM.

På hotellrummen satt därför de svenska landslagsspelarna och nervöst följde grupprivalernas möte i Cluj-Napoca på tisdagskvällen. När den finländska 3–1-segern var ett faktum utbröt jublet i det blågula laget.

Ni skulle ha hört hur vi hurrade i hallarna här utanför hotellrummen. Vi är så glada och stolta över oss själva, säger Sveriges Anna Haak.

Hon medger att det är skönt att kunna gå in i matchen mot Nederländerna utan att ha kniven mot strupen. Men något firande i kväll blir det inte tal om.

"Fullt fokuserade"

Vi är fullt fokuserade på matchen mot Nederländerna. Nu har vi följt kvällens match, men ska släppa den och bara fokusera på matchen i morgon för den är så klart viktig.

Sverige är i sitt första mästerskap på damsidan på 38 år. Och nu väntar en historisk åttondelsfinal. Men nöjda – det är de svenska spelarna ännu inte.

Det var stort att bara ta oss till EM-slutspel. Och nu har vi tagit oss vidare från gruppen, vilket var vårt stora mål till att börja med. Nu ska vi bara försöka lira på vår högstanivå hela tiden så får vi se hur långt det räcker, säger Anna Haak.

Annons

Annons

Polen kan vänta härnäst

Troligtvis blir det B-gruppens etta Polen som Sverige får möta i åttondelsfinal. Men det kan också bli Tyskland, Bulgarien eller Tjeckien. Anna Haak fokuserar dock inte så mycket på vilket motstånd som väntar efter gruppspelet.

Det har vi inte pratat om riktigt. Vi ska göra allt för att vinna matchen i morgon så att vi kan få en så bra matchning som möjligt.

TT: Hur långt kan ni gå?

Det är svårt att svara på nu. Men vi har ju en väldigt hög högstanivå. Kan vi bara hitta den nu till de här stora och viktiga matcherna så ska det bli kul att se hur långt vi kan ta oss, säger Anna Haak.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!