A-
A+

Sveriges önskan – Egypten i VM-kvarten

Felix Claar stod för viktiga mål och framspelningar när Sverige vände mot Island.
Felix Claar stod för viktiga mål och framspelningar när Sverige vände mot Island.
HandbollTT

Danmark eller Egypten?

Mittnian Felix Claar vet vad han hoppas på för motstånd i VM-kvartsfinalen.

Jag tar nog hellre Egypten. Men på Tele2 hemma i Sverige så vet vi att vi kan slå alla lag. Jag är helt säker, säger han.

Annons

Annons

Östgöten Claar började som vanligt på bänken i handbollslandslagets segermatch mot Island, men fick komma in i stället för Jim Gottfridsson när Sverige hade det lite tungt i första halvlek. När underläge 12–15 vändes till ledning 17–16 i paus – som blev 35–30 till slut – hade Felix Claar en nyckelroll.

Claar stod för tre mål och två framspelningar på fem minuter och Sverige kunde gå till halvtidsvila med lite mer trygghet.

Det är väl godkänt, det var kul, säger 26-åringen ödmjukt om sin insats.

"Häftigaste match"

Sanningen är att Norrköpingssonen, som efter säsongen byter danska Ålborg mot tyska toppklubben Magdeburg, gång på gång visar vilken klasspelare han är. Även om han får finna sig i att börja vid sidan av planen, då Gottfridsson alltjämt är förstavalet som mittnia.

Det här är nog den häftigaste match man har spelat, inramningen var fantastisk. Skitkul var det, säger Claar efter fredagskvällens nordiska drabbning i Scandinavium.

Sverige och Island bjöd upp till en intensiv fajt och på de fullsatta läktarna bidrog båda lagens fans med underbar stämning.

Innan matchen när man springer in och det är nationalsången, då är det gåshud över hela kroppen. Sedan under matchen går man in i nåt annat "mode", men man suger verkligen åt sig det.

När Sverige spelar sin sista match i Göteborg, mot Portugal på söndag kväll, är den betydelselös för Blågult som redan har säkrat gruppsegern i mellanrundan.

Jätteskönt, nu kan vi spela lite mer avslappnat sista omgången. Det är superhärligt. Vi har ju redan gått runt på många spelare i truppen och kommer nog komma fräscha till kvartsfinal.

Annons

Annons

"Litet försprång"

Sverige reser till Stockholm med tåg på måndag. Först samma kväll möts Danmark och Egypten i det som ser ut att bli en gruppfinal i Malmö, där förloraren får möta Sverige i VM-kvarten på onsdag.

Vi kan ju börja förbereda oss redan nu, det är klart att vi har ett litet försprång, säger Claar.
Jag tror väl att Danmark slår Egypten och att vi därför får möta Egypten.

Vilket ju också är det som Felix Claar hoppas på.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.