A-
A+

Swedbank varnar för turbulent börssommar

Swedbank varnar för en skakig börssommar.
Swedbank varnar för en skakig börssommar.
EkonomiTT

Räkna med en skakig börssommar. Det varnar Swedbank för i sin nya investeringsstrategi.

Annons

Annons

Annons

Annons

Stockholmsbörsen har rusat drygt 17 procent sedan årsskiftet. De närmaste månaderna kan det dock ske en avmattning och med betydligt mera turbulens än tidigare, bedömer Swedbank.

"Rädsla för minskade stimulanser och inflationsoro kan få aktiemarknaderna att bli mer skakiga under sommaren. Men det är för tidigt att blåsa av uppgången på aktiemarknaden ur ett lite längre perspektiv. De grundläggande faktorerna för fortsatt optimism på aktiemarknaden finns fortsatt där, skriver bankens aktiestrateg Mattias Isakson i rapporten.

Detta får som resultat att man drar ned något på övervikten mot aktier i investeringsportföljen.

En svängig inflation kombinerat med att aktiemarknaden historiskt går svagare under sommarhalvåret är tungt vägande faktorer liksom att man ser en viss utmattningstendens på börsen.

För den svenska börsen viktar man om sin syn från övervikt till neutral i stället. I stället förordas Europa "där utvecklingen nu går i rätt riktning och där ett stort inslag av cykliska aktier bör kunna gynna de europeiska börserna, dessutom med stöd av en lägre värdering", skriver man i rapporten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Bli medlem och prova Arturs music-quiz