Swenn-Larsson har brutit foten – kan missa VM

Anna Swenn-Larsson har brutit foten. Arkivbild.
Anna Swenn-Larsson har brutit foten. Arkivbild.
AlpintTT

Det blir en kamp mot klockan om den svenska slalomstjärnan Anna Swenn-Larsson ska kunna vara med på VM.

Hon har brutit foten under träning och ska gå gipsad i sex veckor.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det har inte gått VM-tvåan Swenn-Larssons väg i höst. Först stoppades hon från slalompremiären i Finland sedan en svensk ledare testat positivt för coronaviruset och hela det svenska laget försattes i karantän.

Sedan testade 29-åringen själv positivt för viruset och missade ett träningsläger. Nu är hon tillbaka i träning och var med på landslagslägret i Italien när olyckan var framme. Swenn-Larsson slog i hårt i en käpp som hon grenslade.

"Direkt så kändes det inte så farligt, var mer som en rejäl smäll, men ganska snabbt blev smärtan värre och då förstod jag ganska snabbt att det var lite allvarligare", säger Swenn-Larsson i ett pressmeddelande.

Kan bli operation

Landslagsläkaren Jakob Swanberg säger att det rör sig om ett brott på insidan av fotleden.

"Anna är gipsad och kommer att flyga hem så snart det är möjligt och sedan gör vi ytterligare undersökningar i Sverige", säger han.

Det kan bli aktuellt med operation. Men oavsett om det blir operation eller inte väntar sex veckor i gips för slalomspecialisten. Det blir en kamp mot klockan om hon ska hinna bli redo till VM i februari där slalomtävlingen avgörs den 20 februari. Swenn-Larsson tog silver senast på VM.

"Det kommer att bli en kamp mot klockan, så är det. Men målsättningen är att Anna ska bli bra så snart det är möjligt och vi kommer jobba och göra det vi kan för att VM ska vara möjligt", säger Swanberg.

Annons

Annons

Optimistisk

Själv är hon ändå optimistisk.

"Det är inte ett knä, eller någonting sådant som är skadat. Nu ska jag hem och se till att få det här ordnat på bästa sätt. Sedan blir det sex veckor i gips och därefter får jag jobba vidare", säger hon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons